Kim Jong Un a supervizat testul unui sistem lansator multiplu de rachete

0
Publicat:

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a supervizat tirurile test ale unui sistem lansator multiplu de rachete, potrivit fotografiilor publicate vineri de agenţia oficială de presă KCNA.

Kim Jong Un, președintele Coreei de Nord FOTO: Arhivă
Kim Jong Un, președintele Coreei de Nord FOTO: Arhivă

Aceste imagini îl arată pe Kim Jong Un, îmbrăcat într-o jachetă de piele maro şi flancat de generalii săi, zâmbind în faţa a ceea ce pare a fi lansarea simultană a 18 proiectile, scrie Agerpres.

Testul a implicat „subunităţi foarte mari de lansatoare multiple de rachete", a raportat KCNA.

Fotografii de la aceste exerciţii arată un lansator multiplu de rachete de calibru de 600 de milimetri despre care Phenianul spune că este capabil să tragă focoase nucleare.

Manevrele sunt „o ocazie de a demonstra clar consecinţele cu care se vor confrunta rivalii noştri dacă ne vor provoca”, potrivit KCNA.

Coreea de Nord „nu va ezita să efectueze un atac preventiv invocând oricând dreptul la autoapărare", a adăugat agenţia, care a precizat că rachetele lansate "au atins cu precizie o insulă ţintă aflată la 365 de kilometri distanţă”.

Analiştii se tem că Phenianul îşi va testa armele şi va creşte producţia înainte de a le trimite în Rusia pentru războiul din Ucraina, lucru pe care regimul l-a negat ferm.

Joi, armata sud-coreeană a anunţat că a detectat lansarea a aproximativ zece rachete balistice cu rază scurtă de acţiune, numind operaţiunea o "provocare".

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat american a denunţat un „comportament periculos care ameninţă grav Peninsula Coreeană”.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite