Reţetă de primăvară. Cum se face musacaua de urzici

Reţetă de primăvară. Cum se face musacaua de urzici

FOTO ARhiva

A venit primăvara şi este perioada în care răsar urzicile. Avantajul e că nici nu trebuie să mergeţi prea departe după ele pentru că cresc peste tot, pe lângă garduri, pe marginea drumurilor şi a apelor, în grădini, livezi, pe dealuri.

Ştiri pe aceeaşi temă

Bucătarul Uica Mihai spune că acum sunt numai bune de cules pentru că sunt mici şi fragede perfecte pentru gătit. Iată mai jos o reţetă de musaca de urzici, marca Uica Mihai.

"Fierbeţi o poală de urzici în apă cu foi de dafin, boabe de piper şi sare. Ele să clocotească doar cinci minute, apoi le stoarceţi bine şi le tocaţi din cuţit să fie mărunte, dar nu pastă.

Fierbeţi şi 200 de grame de orez în apă cu sare, lăsaţi-l la umflat apoi stoarceţi-l şi limpeziţi-l cu apă rece.

O jumătate de kilogram de carne tocată de porc vine trasă la tigaie cu fainoşaguri de cârnaţi apoi se stinge cu puţin bulion şi se lasă la odihnit.

Şi acum, ungeţi o tavă cu unt, aşezaţi un strat de orez, unul de urzici, unul de carne, din nou urzici şi la final orez. Faceţi un sos alb pentru gratinat (unt, făină albă, lapte, gălbenuşuri de ou) turnaţi deasupra şi daţi tava la cuptor pentru treisfert de ceas la 170 de grade.

Serviţi cu sos de roşii şi salată de primăvară, leurdă, ridichi, ceapă verde, salată verde.", arată bucătarul.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: