Asociaţia care a strâns bani pentru Băile Imperiale Neptun are acordul Primăriei Herculane pentru executarea lucrărilor

Asociaţia care a strâns bani pentru Băile Imperiale Neptun are acordul Primăriei Herculane pentru executarea lucrărilor

FOTO arhiva

Asociaţia Locus şi Primăria Herculane au ajuns la o înţelegere privind executarea lucrărilor pentru punerea în siguranţă şi conservarea clădirii Băilor Imperiale Neptun. Iniţial, primăria ceruse banii strânşi de asociaţie lucrări, însă reprezentanţii acesteia s-au opus.

Întâlnirea dintre asociaţie şi primărie a avut loc la începutul acestei luni, după ce întregul proiect intrase în impas pentru că reprezentanţii administraţiei locale solicitau ca banii adunaţi din donaţii de către asociaţie( circa 40.000 de euro), să fie tranferaţi în conturile primăriei, care să se ocupe de lucrări.

Asociaţia Locus nu a fost de acord cu această variantă şi a cerut să se ocupe de documentaţie şi execuţia lucrăilor, la fel cum s-a ocupat de strângerea banilor. După mai multe discuţii, primăria a aceptat şi proiectul continuă.

“Am hotărât că noi semnăm contractul cu executantul, chestiune care se va întâmpla acum, miercuri, şi trebuie să mai prezentăm o serie de documente care să dovedească faptul că putem face intervenţia, printre care şi un extras de cont care să dovedească existenţa banilor. Propunerea noastră a fost să nu donăm banii, ci să donăm lucrarea executată către primărie şi aşa să rezolvăm toată situaţia. Noi semnăm contractul şi în câteva zile trebuie să înceapă pregătirea şantierului şi chiar şi lucrările, în maxim o săptămână. Noi am zis să fie de la 1 noiembrie, dar sperăm să fie cât mai repede. Partea de lucrare pentru care avem banii va dura maxim trei luni de zile”, a declarat Oana Chirilă, reprezentanta Asociaţiei Locus.

Asociaţia continuă însă strângerea de fonduri pentru Băile Imperiale Neptun. Suma necesară pentru punerea în siguranţă şi pentru conservarea întregii clădiri este de 100.000 de euro. Cei care doriţi să vă alăturaţi efortului făcut de tinerii arhitecţi puteţi dona aici: https://www.paypal.me/asociatialocus sau Cont Asociatia LOCUS: RO17BTRLRONCRT0421032701, CUI 38615380.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: