Râmnicu Vâlcea: PORTRET: Simona Sanda predă engleza managerilor de top

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cine spune că managerii nu mai au nimic de învăţat se înşală. La numai 24 de ani Simona Sanda le dezvăluie tainele limbii engleze în afaceri.

De mică i-a plăcut să înveţe, dar şi să înţeleagă şi să explice ceea ce a acumulat. În liceu a fost pasionată de limbile străine şi de economie. „Nu m-am putut decide ce facultate să urmez: cea de Limbi Moderne sau Contabilitatea, aşa că le-am făcut pe amândouă la Universitatea din Piteşti", îşi aminteşte tânăra. Cu un Master în traducerea textului literar contemporan englez, recent finalizat la Universitatea Bucureşti, Simona Sanda este una din puţinele profesoare de limba engleză din Vâlcea specializate în predarea acesteia managerilor din marile firme. „În ziua de azi dacă nu cunoşti o limbă de circulaţie internaţională precum engleza, nu ai ce căuta în afacerile mari. Nu vorbesc de engleza de conversaţie, ci de aceea folosită în corporaţiile importante. Firmele care apelează la un trainer de limba engleză au pretenţia ca managerii lor să fie competitivi în orice moment, inclusiv în relaţiile cu potenţialii clienţi din străinătate", explică pe un ton sigur tânăra. Ea spune că în pofida faptului că majoritatea celor cu care a lucrat sunt cu ani buni mai în vârstă decât ea, nu are nici un fel de problemă atunci când trebuie să îşi impună punctul de vedere. „Mulţi dintre cursanţii mei sunt oameni ocupaţi, ale căror telefoane sună aproape non-stop. Cu toate acestea dau dovadă de perseverenţă şi tratează cursurile cu foarte mare atenţie", povesteşte Simona despre meseria ei.

Secretul ei e optimismul

O fire energică şi întotdeauna în căutare de noi provocări, Simona spune că încearcă să facă orice ar ajuta-o să îşi dezvolte cariera şi personalitatea. „Vreau să îmi lărgesc orizonturile cât de mult pot. Faptul că nu am rămas să lucrez în Bucureşti este o provocare pentru mine. Vreau să le dovedesc tuturor că te poţi realiza profesional şi într-un oraş mai mic precum Râmnicu Vâlcea, iar pentru asta nu îţi trebuie decât voinţă, foarte multă voinţă", accentuează Simona. Studiile aprofundate în limba engleză o califică pe tânără ca pe un foarte bun traducător. „Colaborez pe diferite proiecte de traduceri alături de colegi din Capitală, iar acest lucru mă ajută enorm în cariera pe care doresc să mi-o construiesc", afirmă tânăra cu încredere. Simona mărturiseşte că unul din secretele care stau la baza succesului său este acela că întotdeauna încearcă să păstreze o atitudine pozitivă, indiferent de situaţie. „De cele mai multe ori, atunci când te confrunţi cu o problemă ce aparent nu are o rezolvare uşoară, e important să priveşti totul gândind că vei reuşi, iar acest lucru se va întâmpla", explică Simona.

Întrebări şi răspunsuri:


Ţi-ar plăcea să lucrezi şi cu elevi de vârste mai mici?
S.S. : Cu siguranţă. De fapt, am dat lecţii particulare şi copiilor. Ultimul meu învăţăcel mi-a pictat şi un tablou, pe care l-am aşezat cu toată mândria la loc de cinste în camera mea.

Ce altă meserie te-ar fi atras?
S.S. : Dacă nu aş fi urmat această cale, cred că mi-ar fi plăcut să devin medic chirurg. Ţin minte că în copilărie îmi doream foarte mult acest lucru, iar păpuşile „sufereau" de pe urma „intervenţiilor mele chirurgicale".

Ce-i place: Îmi plac florile, copii, animalele, nu neapărat în ordinea aceasta şi tot ceea ce mă îmbogăţeşte sufleteşte: de la cărţile pe care le citesc la călătoriile pe care le ador.
Ce nu-i place: Urăsc minciuna mai presus de orice. Nu îmi plac persoanele ipocrite.

Profil:
Născută: la 11 decembrie 1985 la Râmnicu Vâlcea
Educaţie: Facultatea de Limbi Moderne şi Facultatea de Contabilitate la Universitatea din Piteşti şi un Master la Universitatea din Bucureşti
Ideal: Să fie cea mai bună sau printre cei mai buni in ceea ce face

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite