Percheziţii în Râmnicu Vâlcea şi Călimăneşti, pe urmele unei grupări internaţionale de traficanţi de persoane şi proxenetism

Percheziţii în Râmnicu Vâlcea şi Călimăneşti, pe urmele unei grupări internaţionale de traficanţi de persoane şi proxenetism

Foto: Arhiva Adevărul

O serie de perechiziţii au fost făcute în această dimineaţă, de 25 aprilie, în Râmnicu Vâlcea şi Călimăneşti, de către procurorii DIICOT şi ofiţeri de poliţie de la Combaterea Criminalităţii Organizate din Argeş şi Vâlcea. Operaţiunea vizează destructurarea unui grup specializat în trafic de persoane, proxenetism, tentativă de înşelăciune, fals informatic şi instigare la fals informatic.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit dovezilor strânse de oamenii legii, până acum, de mai bine de şapte ani, trei indivizi au constituit un grup specializat în trafic internaţional de persoane. 

Indivizii acţionau în România, Italia şi Franţa şi au obţinut mari sume de bani din infracţiunile comise, victimelor revenindu-le sume derizorii care le asigurau subzistenţa.

Persoanele exploatate au fost recrutate prin inducere în eroare, constrângere, abuz de autoritate şi prin profitare de ascendentul moral pe care cei trei suspecţi îl aveau asupra victimelor.

Anchetatorii au mai stabilit că unul dintre capii grupării, învăţat de o contabilă a unei societăţi comerciale la care figura ca angajat, a introdus date false într-un sistem informatic referitoare la salariul său, pentru a obţine un credit de 60 000 de lei de la bancă comercială din  Râmnicu Vâlcea.

Fărădelegile comise le-au adus celor trei infractori peste 250.000 de euro în conturi.

Astăzi, la sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Piteşti vor fi aduse la audieri 15 persoane. În Vâlcea au avut loc nu mai puţin de nouă percheziţii, cu sprijinul specialiştilor de la Direcţia Operaţiuni Speciale.

La acţiune au luat parte şi jandarmi din cadrul Grupării Mobile de „Fraţii Buzeşti”.
citeste totul despre: