FOTO VIDEO Protest spontan al foştilor angajaţi de la Oltchim

FOTO VIDEO Protest spontan al foştilor angajaţi de la Oltchim

Aproximativ 50 de persoane au protestat în faţa Prefecturii Vâlcea. Foto Adevărul

Foştii angajaţi ai combinatului chimic Oltchim au protestat în această dimineaţă în faţa Prefecturii şi Consiliului Judeţean Vâlcea, nemulţumiţi că nu şi-au primit salariile compensatorii. Protestatarii au ameninţat că vor intra în greva foamei.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Disponibilizaţii de la Oltchim au mers în această dimineaţă la prefectul Dumitru Cornoiu pentru a afla când îşi vor primi banii. Pentru că reprezentantul guvernului în teritoriu le-a comunicat că nu sunt bani în acest moment pentru plata salariilor compensatorii şi că nu-i poate primi pe toţi la discuţii, foştii angajaţi au început să scandeze în faţa instituţie. 
„Nu vrea să ne primească pe toţi, ne-a spus să mergem la audienţe. Vrem doar să ne primim salariile compensatorii, a trecut aproape un an de când am fost concediaţi. Ne-am săturat să fim minţiţi, în fiecare lună ne mai spun o minciună. O să intrăm în greva foamei, asta e singura soluţie pentru a ne primi banii”, declară Ion Mitu, fost angajat al combinatului Oltchim.
 
„Au schimbat directorul, ne-au concediat pe noi, iar combinatul merge tot în pierdere. Ce au făcut într-un an? Nimic. Noi ce să mai facem acum, să dăm statul în judecată? Ne descurcăm foarte greu, în curând n-a să mai primim indemnizaţie de şomaj, avem copii la facultate, rate la bănci”, a spus un alt protestatar.
Nemulţumiţi că nu au fost primiţi de prefect, foştii angajaţi s-au deplasat în faţa CJ Vâlcea. Ulterior, aceştia au avut o discuţie cu Dumitru Persu, vicepreşedintele instituţiei, care le-a dat asigurări că premierul Victor Ponta va fi informat despre situaţia lor. 
 
„Vom trasmite mesajul acestor oameni prim-ministrului Victor Ponta, eu n-am ştiut că aceşti oameni nu şi-au primit salariile compensatorii”, a comentat Dumitru Persu.
 
Potrivit legii, disponibilizaţii Oltchim au de primit între 20 000 şi 50 000 de lei, în funcţie de vechimea în muncă.
Foştii salariaţi intenţionează să protesteze şi săptămâna viitoare. Unii dintre aceştia sunt hotărâţi să intre în greva foamei dacă nu-şi vor primi drepturile.
 
Privatizarea Oltchim ar putea fi amânată din nou
 
Privatizarea combinatului s-ar putea amâna din nou, la cererea AVAS.  Adunarea Generală a Creditorilor va lua în discuţie această cerere în şedinţa din data de 12 mai.
„Este o propunere AVAS de amânare a termenului de privatizare pentru data de 6 mai. Decizia va fi luată săptămâna viitoare. Probabil, cererea este urmare a faptului că nu s-a reuşit achiziţionarea Arpechim Piteşti, iar investitorii sunt interesaţi să cumpere Oltchim doar la pachet cu rafinăria”, a declarat Corneliu Cernev, liderul Sindicatului Victoria Oltchim.  
 
La începutul lunii aprilie, Constantin Niţă, ministrul Economia, anunţa la Râmnicu Vâlcea că societatea Oltchim va fi scoasă la privatizare, din nou,în data de 16 mai.
 
Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: