FOTO Protest autorizat, la Vâlcea, pentru a atrage atenţia autorităţilor asupra neregulilor din sistemul medical local: „Mâine suferinţa lor poate fi a noastră”

FOTO Protest autorizat, la Vâlcea, pentru a atrage atenţia autorităţilor asupra neregulilor din sistemul medical local: „Mâine suferinţa lor poate fi a noastră”

Protest autorizat la Vâlcea, joi, în faţa Prefecturii, împotriva malpraxisului medical şi în spirit de solidaritate cu victimele acestuia

O idee născută în urma protestului spontan de sâmbătă, 12 ianuarie, din faţa Spitalului Judeţean Vâlcea, se transformă în realitate. Astfel, în urma unei solicitări de autorizare, se va organiza un protest, joi, 17 ianuarie, în faţa Instituţiei Prefectului Vâlcea, între orele 14.30 - 17.00.

Protestul paşnic, de sâmbăta trecută, va avea urmări, după ce luni, 14 ianuarie, la Primăria Râmnicu Vâlcea a fost depusă o solicitare pentru aprobarea unui protest, de această dată organizat în faţa Prefecturii Vâlcea.
 
 
 
În fruntea persoanelor nemulţumite de serviciile medicale din Vâlcea şi care condamnă malpraxisul medical, se află Bogdan Neagu, iniţiatorul Asociaţiei Victimelor Malpraxisului Medical. 
 
Organizatorii speră ca, în acest mod, să atragă atenţia autorităţilor asupra stării de sănătate a sistemului medical vâlcean din Unitatea de Primiri Urgenţe, dar şi din celalalte secţii ale Spitalului Judeţean Vâlcea. De asemenea, se mai aşteaptă că manifestarea se va bucura de o participare cât mai numeroasă din partea celor care fie empatizează cu problemele pacienţilor, fie au fost la rândul lor victime ale actului medical. 
 
„Organizatorii vă roagă să participati la acest protest autorizat, ca împreună să ne susţinem semenii ce au de suferit datorită erorilor medicale. Astăzi suferinţa este a lor, mâine poate fi a noastră!”, sună sloganul acestui protest.
 
Participanţii sunt rugaţi, de asemenea, să vină echipaţi cu pancarte corespunzătoare şi invită la eveniment reprezentanţii instituţiilor publice: prefectură, consiliu judeţean, casa de asigurări de sănătate, spitalul judeţean, societatea civilă şi ONG-uri care au ca obiect de activitate sănătatea publică, dar şi ministerul sănătăţii şi pe cel al administraţiei de interne, pentru ca împreună să se găsească soluţii la problemele existente. 

Solicitare aprobare protest organizat la Vâlcea Foto Adevărul

Imagini din aceeasi galerie
  • Solicitare aprobare protest organizat la Vâlcea Foto Adevărul
  • Protest împotriva malpraxisului medical vâlcean
  • Imagini de la protestul de solidaritate spontan organizat sâmbătă, 12 ianuarie, în fața Spitalului Județean de Urgență Vâlcea, Foto: Adevărul 
  • Imagini de la protestul de solidaritate spontan organizat sâmbătă, 12 ianuarie, în fața Spitalului Județean de Urgență Vâlcea, Foto: Adevărul 
  • Imagini cu bebelușul de doar 1 an și o lună, Ayan Mutu, internat acum la Marie Curie în București în comă, după ce a fost diagnosticat și tratat pentru laringită acută
  • Imagini cu bebelușul de 1 an și opt luni, Medeea Ilinescu, acum în stare gravă la Grigore Alexandrescu din București, după ce a fost diagnosticată și tratată pentru roșu în gât la Vâlcea
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările