Cum a fost păcălit un bărbat să cumpere o maşină, direct în faţa unei bănci, de către un necunoscut

Cum a fost păcălit un bărbat să cumpere o maşină, direct în faţa unei bănci, de către un necunoscut

Parc auto second - hand Foto Arhiva Adevărul

Un bărbat din Vâlcea a dat 2.500 de euro unui necunoscut în schimbul unei maşini. Ulterior, însă, a aflat că a fost păcălit.

Ştiri pe aceeaşi temă

La finele lunii septembrie, la Poliţia Râmnicu Vâlcea s-a primit o sesizare privind o înşelăciune. Victima era un bărbat de 48 de ani, din comuna Muereasca.
 
Acesta a povestit poliţiştilor că în aceeaşi zi s-a întâlnit cu o persoană care avea de vânzare un autoturism. S-au înţeles pentru suma de 2.500 de euro. Cum nu avea atâţia bani asupra lui, s-a dus la o sucursală bancară să retragă din cont suma necesară.
 
Numai că la ieşirea din bancă, bărbatul din Muereasca a fost abordat de către un necunoscut „care i-a cerut să-i achite lui contravaloarea autoturismului pe care urmează să-l achiziţioneze, acesta oferindu-i suma de bani fără să mai întrebe alte detalii. În cele din urmă bărbatul şi-a dat seama că a fost victima unei înşelăciuni”, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vâlcea, Cătălin Udrea. 
 
Practic, a realizat că a fost păcălit când a văzut că necunoscutul pleacă cu banii, dar nu se întoarce nici cu maşina şi nici cu actele, aşa cum a promis. 
 
Chiar dacă informaţiile erau destul de lacunare în ceea ce-l priveşte pe suspect, acesta a fost identificat după o zi de audieri şi cercetări în care s-au avut în vedere inclusiv imaginile de pe camerele de luat vederi din afara sucursalei bancare. Era vorba despre un bărbat de 29 de ani de la care s-a reuşit recuperarea în totalitate a prejudiciului cauzat. 
 
Acesta s-a aflat în apropierea celor doi bărbaţi când s-a vorbit despre vânzarea, respectiv cumpărarea maşinii şi cunoştea amănuntele afacerii. Şi-a urmărit victima, iar când a ieşit din sucursala bancară a abordat-o în numele vânzătorului.
 
Culmea este că, deşi i s-a întocmit dosar penal pentru înşelăciune, escrocul a scăpat de consecinţele faptei sale, pentru că „persoana vătămată nu a mai dorit continuarea cercetărilor deoarece şi-a recuperat prejudiciul”, după cum au precizat reprezentanţii Poliţiei Vâlcea.
 
Vă mai recomandăm şi:
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările