Protest la Ploieşti faţă de noile restricţii anti-COVID. Primarul, în mijlocul protestatarilor: ”Rugămintea noastră este să nu ne daţi vrăjeală”

Protest la
Ploieşti faţă de noile restricţii anti-COVID. Primarul, în mijlocul
protestatarilor: ”Rugămintea noastră este să nu ne daţi vrăjeală”

Primarul Ploieştiului, Andrei Volosevici, a încercat să convingă protestatarii să poarte mască FOTO Captură ziarulincomod.ro

Câteva sute de persoane, în mare parte tineri nemulţumiţi de măsurile restrictive dispuse de autorităţi pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus, protestează, luni seara, în faţa sediului Primăriei Ploieşti.

Ştiri pe aceeaşi temă

Este a doua rundă de proteste, după ce în noaptea de dumincă spre luni, un alt grup de tineri a ieşit în stradă să-şi arate nemulţumirea faţă de restricţii.

Protestatarii, organizaţi pe reţelele de socializare, s-au întâlnit iniţial în faţa sediului Prefecturii Prahova, pentru ca apoi să pornească în marş prin centrul oraşului. 

S-au retras la această oră în faţa sediului Primăriei Ploieşti unde au dat foc la câteva măşti de protecţie, motiv pentru care jandarmii şi-au făcut apariţia şi au cerut oamenilor să stingă focul.

Câteva sute de protestatari s-au adunat în faţa sediului Primăriei Ploieşti  FOTO Diana Frîncu

Dacă într-o primă fază protestul a fost paşnic, după ora 21.00 spiritele s-au încins. Primarul Ploieştiului, Andrei Volosevici, a ieşit şi el în stradă în încercarea de a-i determia pe tineri să folosească masca de protecţie cât timp stau în stradă. Oamenii însă nu i-au ascultat îndemnul şi au început să scandeze ”Fără mască!”, ”Fără protecţie!”.

Edilul i-a rugat să protesteze civilizat şi paşnic, să respecte legile, dar oamenii nu par să-i asculte îndemnul.

Oamenii se plâng că nu mai au unde să lucreze, că s-au săturat de restricţii, de mască, dar au fost voci care i-au cerut primarului ”să dea drumul la bâlciuri”.

Cei mai mulţi dintre protestatarii din Ploieşti sunt tineri de până în 30 de ani.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările