Program de raţionalizare a alimentelor, pentru situaţii de război, într-un oraş din România. Viceprimar: „Este o procedură. Nu are legătură cu Ucraina”
0Consilierii locali din municipiul prahovean Câmpina au votat la şedinţa ordinară din luna martie un proiect privind programul de aprovizionare a populaţiei cu produse agroalimentare raţionalizate, în caz de mobilizare sau de război.
Iniţiatorul proiectului susţine că nu este cazul ca oamenii să se panicheze, fiind vorba mai degrabă de o rutină impusă de legislaţia în vigoare, fără nicio legătură cu războiul din Ucraina.
Potrivit documentului supus la vot în şedinţa de Consilu Local al municipiului Câmpina, au fost nominalizate magazinele alimentare care vor fi incluse în cadrul Programului de aprovizionare a populaţiei Municipiului Câmpina cu produse agroalimentare raţionalizate, în caz de mobilizare sau de război, după cum urmează:
- S.C.Artima S.A. (Carrefour Expres ) Câmpina, str.Republicii nr.16-18 ;
- Rewe Projectentwicklung România S.R.L. (Penny Market), Câmpina, str.Dreptăţii nr.4;
- Kaufland România SCS Câmpina, B-dul Nicolae Bălcescu, nr.46;
- LIDL Discount Câmpina, B-dul Nicolae Bălcescu, nr.46;
- Profi Rom Food Câmpina, str.EcaterinaTeodoroiu, nr.17;
- Mega Image S.R.L.(Shop&Go) Câmpina, B-dul Carol I, nr.21;
- RABUMARCO R&R S.RL. (La Doi Paşi ) Câmpina, str.A.I.Cuza, nr.17;
- Profi City Câmpina, str.B.P.Haşdeu, nr.60;
- S.C. DIM IZAMI S.R.L. (La doi paşi) Câmpina, str.A.I.Cuza, nr.4.
Astfel magazinele nominalizate ”vor lua măsuri pentru asigurarea unor condiţii optime de păstrare şi distribuire a produselor raţionalizate”, se arată în documentul citat.
În cadrul acestui program localitatea a fost împărţită în 9 zone, iar populaţia a fost arondată unui anume magazin de unde ar urma să primească produse raţionalizate, în caz că va fi cazul ca procedura să intre în vigoare.
Potrivit acestui program, câmpinenii vor primi, în caz de război sau de mobilizare, pâine, carne, preparate din carne, brânză, ulei, paste şi zahăr.
„Nu este nimic deosebit”
Contactat telefonic, Liviu Dumitrache, viceprimarul municipiului Câmpina şi iniţiatorul proiectului susţine că acesta „nu are legătură cu Ucraina”.
„Aşa prevede legislaţia, nu este nimic deosebit. Dacă nu era trecut prin Consiliul Local, automat nu mai ştia nimeni de el. Noi a trebuit să trimitem o documentaţie către partea militară de la Ploieşti, iar dumnealor ne-au returnat actele şi ne-au cerut să trecem totul prin Consiliu Local”, a explicat viceprimarul municipiului Câmpina.
Întrebat dacă această iniţiativă, care nu a fost luată în anii anteriori, are legătură cu ceea ce se întâmplă la graniţa cu România, iniţiatorul proiectului a negat.
„Nu are nicio legătură. Este o procedură care trebuie făcută şi actualizată. Ea nu a fost făcută până acum, să ştiţi. Nu ne-a cerut nimeni, dar noi trebuie să actualizăm documente. Sunt documente pe parte de evidenţă miliatră care sunt făcute şi de primării”, a precizat Liviu Dumitrache.
Proiectul a fost votat de către consilieri cu majoritate de voturi.
Centrul Militar Judeţean a cerut un centru pentru recrutare şi încorporare
Pe de altă parte Centrul Militar Prahova a solicitat autorităţilor locale un spaţiu în vederea înfiinţării unei comisii locale de recrutare şi încorporare.
„Nu a cerut doar municipiului Câmpina, a mai solicitat şi altor localităţi acelaşi lucru. La Ploieşti va fi constituită o comisie de recrutare, în eventualitatea că se va întâmpla ceva. În cazul în care dumnealor nu vor face faţă, se vor adresa către Câmpina şi probabil altor localităţi mai mari din judeţ. Iar la noi va fi organizat la căminul Petrol. Nu se constituie acum, ci doar la nevoie, iar noi trebuie să avem personal pregătit să facă parte din acel centru”, a explicat viceprimarul municipiului Câmpina.
Vă recomandăm să citiţi şi:
Germania se pregăteşte de o potenţială raţionalizare a consumului de gaze. Prima etapă a planului de urgenţă este „avertizarea timpurie”
Nebunie în supermarketurile din Rusia. Oamenii se luptă pentru zahăr VIDEO