FOTOGALERIE Soții morți la Sibiu au fost aduși în Prahova. Părinții cred că au fost sechestrați

FOTOGALERIE Soții morți la Sibiu au fost aduși în Prahova. Părinții cred că au fost sechestrați

Cele două trupuri au fost aduse în casa părinților lui Bogdan Bută, din Băicoi. Foto Dana Mihai

Ileana și Bogdan Bută, cei doi soți găsiți morți lângă o pădure din localitatea sibiană Boița, au fost aduși luni seară în Prahova, la Băicoi. Cei doi vor fi înmormântați, joi, într-o groapă comună

Ştiri pe aceeaşi temă

Moartea suspectă a celor doi soți a adus jalea în cele două familii, cea a Ilenei, fostă Coandă-Cristea, din Videle, Teleroman și cea a lui Bogdan Bută, din localitatea prahoveană Băicoi.

După câteva zile petrecute la Sibiu, pentru identificarea trupurilor și declarații în fața anchetatorilor, părinții celor doi au adus trupurile la Băicoi, unde pregătesc înmormântarea. Pentru că cei doi se iubeau foarte mult, rudele au luat decizia de a-i înhuma, joi, într-o groapă comună.

Sechestrați la Mediaș?

Misterul morții celor doi, despre care părinții credeau că sunt la rezidențiat, în Germania, îi fac să se întrebe dacă nu cumva Ileana și Bogdan au fost, în ultimul an, sechestrați și puși să ceară bani rudelor. De altfel, condițiile în care aceștia au plecat din țară, în aprilie 2011, și faptul că în tot acest timp au ținut legătura doar pe mail, unde le spuneau că sunt bine, îi fac să-și pună, acum, multe semne de întrebare.


Click pe imagini pentru o fotogalerie de la casa din Băicoi

Absolvenți de medicină, cei doi s-au cunoscut în urmă cu 7 ani, iar în septembrie ar fi urmat să aniverseze 6 ani de la căsătorie.

Potrivit Steluței Bută, mama lui Bogdan, cu un an și jumătate înainte de plecarea în Germania, cei doi s-au mutat la Băicoi, unde au învățat și au anunțat părinții că vor să-și dea rezidențiatul în Leipzig. Au învățat germana și au luat legătura cu un alt cuplu, stabilind să plece împreună în străinătate. Cu un microbuz, trimis de unul dintre acești prieteni, au plecat din Băicoi, urmând să se întâlnească toți patru la Câmpina. „Am vorbit cu el când a ajuns la Predeal, și apoi la Mediaș. A doua zi urmau să iasă din țară. De atunci am ținut legătura doar pe mail", spune Steluța Bută.

Identificați. Tinerii morți la Sibiu sunt doi soți din Prahova

15.000 euro virați de părinți

Tinerii au plecat cu două trolere și câțiva saci cu haine și lucruri, care nu au fost găsite lângă trupuri, iar în această perioadă au primit din partea părinților aproximativ 15.000 de euro, până și-ar fi terminat studiile și ar fi găsit un loc de muncă stabil.

Datele despre contul în care au fost virați banii au fost furnizate anchetatorilor, care iau în calcul și varianta ca cei doi să nu fi părăsit niciodată România. „S-a întâmplat ceva cu ei, cred că au fost sechestrați din prima zi și puși să ceară bani de acasă. Ei erau doi copii cuminți, minunați, nu le-ar fi stat în obicei să ceară bani pentru a-i cheltui aiurea în România", crede Steluța Bută.

Familiile se înțeleg foarte bine

În ciuda informațiilor apărute zilele trecute, cele două familii susțin că se înțeleg foarte bine și că nu au existat niciodată tensiuni între ei. Ginerele și nora erau iubiți în familii ca propriii copii.

Cei doi soți găsiți morți nu beau niciodată, nici măcar la petreceri, astfel că îmbibația alcoolică din sângele celor doi, de 0,7 la mie, în cazul Ilenei și 0,8 la mie, în cazul lui Bogdan, le pare și mai suspectă părinților.

Între timp, la Sibiu continuă cercetările pentru a stabilirea modului în care şi-au găsit sfârşitul cei doi. Anchetatorii vor efectua analize fizico-chimice, toxicologice și vor fi dispuse expertize pe bunurile găsite la faţa locului.

Printre ipotezele luate în calcul se numără atât crima cât şi sinuciderea.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările