FOTO Torţa Olimpică a străbătut Prahova. Flacăra a ajuns pentru prima dată în România

FOTO Torţa Olimpică a străbătut Prahova. Flacăra a ajuns pentru prima dată în România

Torţa olimpică a străbătut duminică Prahova, în drumul spre Poiana Braşov, unde se desfăşoară FOTE 2013. Popasurile au fost la Ploieşti, Sinaia şi Buşteni. FOTO Primăria Buşteni

Flacăra olimpică a făcut un tur de forţă în Prahova, în drumul spre Poiana Braşov, acolo unde se vor desfăşura jocurile FOTE 2013. Traseul torţei a inclus Ploieştiul, dar şi staţiunile Sinaia şi Buşteni

Ştiri pe aceeaşi temă

Primul popas al torţei a fost, duminică dimineaţă, la Ploieşti. Flacăra a fost preluată de la oficialii Comitetului Sportiv şi Olimpic Român şi a fost purtată câteva sute de metri prin oraş de două gimnaste – Corina Ungureanu şi Ana Maria Tămârjan.

Pe o vreme nu foarte prielnică, torţa olimpică, venită pentru prima dată în România, a fost primită cu aplauze de copiii şi oficialii veniţi în faţa Palatului Administrativ din Ploieşti, după care şi-a continuat traseul spre Poiana Braşov, unde se va desfăşura Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE) 2013.

Următorul popas din Prahova a fost Sinaia, unde torţa a fost preluată de cel mai vârstnic sinăian participant la Jocurile Olimpice, ediţia a IX-a, Innsbruck (Austria) 1964, boberul Constantin Cotacu şi purtată pe străzile staţiunii de sportivi şi antrenori FOTE.

Sinaia are patru sportivi care vor participa la Festivalul Olimpic al Tineretului European - FOTE 2013: Raluca Ciocănel (CS Carpaţi Sinaia), Robert Renaldo Frăţilă (CS Carpaţi Sinaia), Daniel Pripici (CS Şcolar Sinaia) şi Luca Daniel Cojocaru (CS Şcolar Sinaia).

 
 
Foto
Flacăra olimpică a ajuns la Buşteni

Ultimul popas din judeţ a fost staţiunea Buşteni. La ceremonia de înmânare a torţei, care a avut loc în faţa primăriei oraşului, au fost prezenţi campioana olimpică Laura Badea,  Ion Panţuru, cel care a câştigat singura medalie a României de la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Grenoble, în 1968, dar şi reprezentanţi ai autorităţilor locale şi sute de turişti şi localnici.

Torţa olimpică a fost preluată apoi de către două sportive de performanţă din Buşteni, Andreea Vişan - campioană naţională la schi alpin şi Violeta Strămăturaru - campioană naţională la sanie, după care a fost purtată până la ieşirea din oraş, având ca destinaţie finală Poiana Braşov.
 

Torța olimpică a străbătut Prahova, în drumul spre Poiana Brașov, unde se vor desfășura jocurile olimpice FOTE 2013. FOTO Primăria Bușteni

Imagini din aceeasi galerie
  • Torța olimpică a străbătut Prahova, în drumul spre Poiana Brașov, unde se vor desfășura jocurile olimpice FOTE 2013. FOTO Primăria Bușteni
  • Torța a fost purtată pe străzile stațiunii de sportivi. FOTO Primăria Bușteni
  • Primarul din Bușteni (dreapta) a fost prima persoană care a primit torța de la oficiali. FOTO Primăria Bușteni
  • Flacăra olimpică a fost purtată și prin centrul Ploieștiului, duminică dimineață. FOTO infoploiesticity
  • Torța a fost purtată la Ploiești de gimnastele Corina Ungureanu și Ana Maria Tămârjan. FOTO infoploiesticity
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările