Femeia venită la spital să-şi interneze bunica şi refuzată brutal de medicul de gardă: „Pur şi simplu, mi-a aruncat foaia în faţă şi mi-a spus că pot să plec acasă“

Femeia venită la spital să-şi interneze bunica şi refuzată brutal de medicul de gardă: „Pur şi simplu, mi-a aruncat foaia în faţă şi mi-a spus că pot să plec acasă“

Mihaela Vieru, femeia tratată cu aroganţă de medicul de gardă al spitalului Băicoi FOTO Diana Frîncu

Oficialii Ministerului Sănătăţii au dispus un control la Spitalul Orăşenesc din Băicoi în urma unui incident filmat din care reiese că un medic de gardă a refuzat cu obstinaţie şi fără motiv justificat să interneze o pacientă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Mihaela Vieru, o localnică din oraşul prahovean Băicoi, s-a prezentat pe data de 6 ianuarie la spitalul local, împreună cu bunica ei, suferindă cu inima.

Anterior, cele două fuseseseră la Spitalul Judeţean din Ploieşti, unde li s-a spus că nu există locuri pentru internarea pacientei şi li s-a recomandat să se întoarcă la Băicoi.

Medicul de gardă de la Spitalul Orăşenesc Băicoi a refuzat în mod nejustificat internarea bătrânei, folosind un ton agresiv şi arogant în conversaţia purtată cu tânăra.


„Bunicii mele i s-a făcut rău, am chemat o Ambulanţă. Am mers mai întâi aici (n.r. – la Băicoi), de aici ne-a trimis la Ploieşti, am mers mai departe la Ploieşti. A a fost consultată de un cardiolog, de acolo ni s-a spus că nu sunt locuri în spital. La tratamentul prescris de medicul cardiolog, ni s-a spus să revenim la Băicoi pentru supraveghere în cazul în care i se mai întâmplă ceva, să i se poată acorda primul ajutor. Din păcate, am dat peste doamna doctor care s-a comportat cum aţi văzut şi dumneavoastră. N-am nicio problemă cu Spitalul Băicoi. Şi eu am fost tratată aici cu o săptămână în urmă. Reclamaţia pe care o s-o depun la Colegiul Medicilor o s-o vizeze strict pe dumneaei. Pur şi simplu, mi-a aruncat foaia în faţă şi mi-a spus că pot să plec acasă. Am dus-o pe bunica la maşină şi m-am întors. Am vrut să am de la dumneaei motivul refuzului, de asta am decis s-o înregistrez. Nici măcar n-am apucat să-i relatez tot istoricul. Bunica a mers acasă, este sub tratament, eu sper să fie bine“, a descris Mihaela Vieru întâlnirea cu medicul de gardă.

Atât Ministerul Justiţiei, cât şi autorităţile locale din Băicoi au anunţat că vor declanşa anchete în acest caz. În cursul zilei de luni, 8 ianuarie, conducerea spitalului din Băicoi a anunţat că a reziliat contractul de muncă al medicului care a făcut în acces de furie la solicitarea tinerei.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările