Cum trebuie întreţinute cele mai populare flori de toamnă. Momentul ideal în care trebuie plantaţi şi udaţi trandafirii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Crizantema poate fi păstrată în ghiveci sau plantată în grădină
Crizantema poate fi păstrată în ghiveci sau plantată în grădină

Crizantema, dalia şi trandafirul sunt în topul celor mai populare flori de toamnă. Cum trebuie acestea îngrijite pentru a se menţine cât mai mult timp şi ce condiţii recomandă un specialist, aflaţi din articolul următor.

Una dintre cele mai cunoscute şi deopotrivă căutate flori de toamnă este crizentemă. Asta şi pentru că ea poate fi găsită într-o gamă foarte variată de culori, cu diferite forme. Un mare avantaj în ceea ce priveşte crizantema este că ea poate fi păstrată în ghiveci sau plantată în grădină. Culoarea florilor poate varia de la alb până la galben şi violet şi necesită un pământ bine îngrăşat. Crizantemele se udă periodic.

Dalia este o altă floare de toamnă spectaculoasă, atât prin gama de culori, în special alb, roz, galben şi violet, cât şi prin dimensiune. Daliile înfloresc la sfârşitul lunii iulie şi rezistă până la primul îngheţ, motiv pentru care pot fi folosite cu succes pentru a înfrumuseţa grădina în timpul toamnei. După cum spune horticultorul Claudiu Grigore, ”dalia este o plantă iubitoare de soare, astfel încât trebuie ferită de locurile umbroase, cu vânt puternic. Se recomandă a fi udate destul de des, zilnic dacă este posibil, iar solul are nevoie de humus”.

Trandafirul se bucură de mare popularitate în România şi în lumea întreagă. ”Trandafirul este o floare iubitoare de apă, ceea ce recomandă plantarea sa în soluri bine drenate. De asemenea, este foarte important ca solul să fie bogat în substanţe nutritive, pentru ca trandafirul să se poată dezvolta armonios. Recomand ca trandafirii să fie plantaţi în a doua jumătate a toamnei. Se vor uda doar în momentul în care pământul s-a uscat, iar ramurile uscate vor fi înlăturate în mod constant, pentru a le permite plantelor să se dezvolte. Nu se vor efectua tăieri spre sfârşitul toamnei, pentru că asta duce la riscul ca trandafirii să fie afectaţi de ger, ci, preferabil, primăvara, înlăturând porţiunile uscate şi afectate de ger, ramurile subţiri, dar şi pe cele care se încrucişează”, precizează horticultorul Claudiu Grigore.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite