Cum te deconectezi de la sistemul centralizat de încălzire. Vezi, aici, procedura

Cum te deconectezi de la sistemul centralizat de încălzire. Vezi, aici, procedura

Debranşarea instalaţiilor se face numai de către Sc Termo Calor Confort

Cererile de debranşare de la sistemul centralizatde încălzire se depun la Termo Calor până în octombrie, însă cei care vor să renunţe la serviciile furnizorului local de agent termic trebuie să înştiinţeze asociaţia de proprietari sau locatari până la jumătatea lunii august.

Ştiri pe aceeaşi temă

Din această vară, debranşarea instalaţiilor interioare de încălzire şi apă caldă menajeră se face numai de către Sc Termo Calor Confort s.a, nemaifiind permisă apelarea la alte firme specializate sau instalatori independenţi.
 
Condiţiile în care vă puteţi debranşa


Pentru a renunţa la sistemul centralizat de termoficare terbuie să aveţi, în primul rând, acordul vecinilor de apartament, atât pe orizontală cât şi pe verticală, prin declaraţii confirmate de reprezentantul legal al asociaţiei de proprietari
(preşedinte) şi acordul scris al asociaţiei, exprimat prin hotărârea adunării generale.

“De precizat că deconectarea unui consumator de energie termică dintr-un condominiu este interzisă atunci când se intenţionează deconectarea numai a unor corpuri de încălzire din locuinţă şi nu sunt montate repartitoare de costuri.”, explică Aurelian Niţă, directorul SC Termo Calor Confort .s.a.

Procedura de debranşare


Mai întâi trebuie să formulaţi o cerere către preşedintele asociaţiei prin care solicitaţi deconectarea de la sistemul centralizat de alimentare cu energie termică. Cererea va fi însoţită de declaraţiile de aprobare ale vecinilor de apartament.

„Intenţia trebuie comunicată până la jumătatea lunii august, astfel încât să ne putem regândi în timp util dimensionarea sistemului de alimentare cu energie termică.”, spune Sorin Apostoliceanu, şeful serviciului Facturare din cadrul SC Termo Calor Confort. s.a.

După primirea şi analizarea cererii de deconectare, preşedintele asociaţiei  va transmite o adresă către Sc Termo Calor Confort s.a prin care va solicita
emiterea referatului tehnic în care se arată efectele modificării instalaţiei respective.

Referatul tehnic se va analiza în adunarea generală a asociaţiei de proprietari care va întocmi o situaţia privind debranşările. Asociaţia este şi cea care apela la o firmă specializată pentru întocmirea documentaţiei tehnice de reconsiderare a instalaţiei de încălzire şi preparare apă caldă şi tot ea vă va da acordul de debranşare.

Cu acest acord vă veţi prezenta la Termo Calor, iar în termen de 15 zile lucrătoare veţi primi o înştiinţare cuprinzând valoarea estimată a devizului lucrării şi data efectuării operaţiunii de deconectare.

Furnizorul local de agent termic va efectua debranşarea propriu-zisă în termen de maxim 30 de zile lucrătoare de la achitarea devizului lucrării.

Cât vă costă debranşarea
Potrivit regulamentului de debranşare, cheltuielile de deconectare vor fi suportate de solicitant, iar cheltuielile privind modificarea instalaţiei vor fi suportate de asociaţia de proprietari.

“Tariful pentru deconectare (emiterea referatului tehnic, analiză documentaţie,
întocmire proces-verbal de debranşare/deconectare, consultanţă tehnică) perceput de SC Termo Calor Confort.s.a. este de 100 lei, inclusiv TVA.”, precizează Sorin Apostoliceanu, şeful serviciului Facturare din cadrul SC Termo Calor Confort.s.a.

Atenţie!

Trebuie să ştiţi că odată deconectat, sunteţi obligat să asiguraţi încălzirea locuinţei cu o sursă alternativă de căldură (motarea unei centrale de apartament, electrică sau pe gaze, ori racordarea la o centrală de cartier sau de bloc). În caz contrar vă puteţi trezi cu o amendă cuprinsă între 500 şi 1000 de lei şi veţi fi nevoit să vă reconectaţi iar la sistemul centralizat de încălzire, pe cheltuiala proprie.

 Curg cererile de debranşare


Din iunie, de când s-a dat  startul debranşărilor, aproape 1000 de familii din Piteşti au depus cereri de renunţare la serviciile furnizorului local de agent termic. Anul trecut, sc Termo Calor Confort a pierdut 5000 de clienţi însă conducerea societăţii estimează că anul acesta cifra debranşaţilor va fi mult mai mică. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: