Conducerea Renault dă asigurări că fabrica Dacia rămâne la Mioveni. Anunţul a fost transmis de Prefectura Argeş

Conducerea Renault dă asigurări că fabrica Dacia rămâne la Mioveni. Anunţul a fost transmis de Prefectura Argeş

Săptămâna trecută aproape 7.000 de persoane, majoritatea membri ai Sindicatului Autoturisme Dacia, au protestat în centrul oraşului Mioveni, cerând Guvernului începerea lucrărilor la autostrada Piteşti – Sibiu

Instituţia Prefectului Argeş a anunţat marţi că directorul general pentru relaţii externe din compania Renault, Virginie Guerin,  a asigurat autorităţile române că fabrica Dacia-Renault nu va fi relocată. Compania franceză va rămâne la Mioveni, urmând să facă noi investiţii în uzină.

Ştiri pe aceeaşi temă


Prefectul judeţului Argeş, Mihai Oprescu, s-a întors cu veşti bune de la întâlnire oficială cu directorul Virginie Guerin şi cu secretarul general al Dacia Renault, Gabriel Sicoe.

“S-a atras atenţia asupra importanţei reglementării problemei importului maşinilor de ocazie în ţară, cu repercursiuni importante asupra producţiei de la Mioveni. Un alt subiect a fost reprezentat de importanţa proiectului construcţiei autostrăzii Piteşti - Sibiu, ca factor esenţial pentru creşterea competitivităţii uzinelor Dacia, prin economia de 30 de euro pe automobil, consecinţă a infrastructurii nou-create. Doamna Director, Virginie Guerin a dat asigurări că Dacia - Renault va rămâne la Mioveni, în contextul în care se pregătesc noi investiţii, dar se studiază continuu concurenţa şi competitivitatea, factori esenţiali în menţinerea uzinelor Renault la standarde economice înalte”, se arată în comunicatul de presă transmis astăzi de Instituţia Prefectului - Argeş.

Directorul pentru relaţii externe din cadrul companiei Renault le-a comunicat autorităţilor române că numărul mare de maşini la mâna a doua afectează producţia uzinei de la Mioveni şi a subliniat importanţa urgentării construcţiei autostrăzii Piteşti - Sibiu.

Reamintim că săptămâna trecută aproape 7.000 de persoane, majoritatea membri ai Sindicatului Autoturisme Dacia, au protestat în centrul oraşului Mioveni, cerând Guvernului începerea lucrărilor la autostrada Piteşti – Sibiu dar şi aducerea unor modificări la Codului Muncii şi la proiectul de regionalizare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările