VIDEO Un zimbru cu nevoi de confort sporit, filmat în Parcul Vânători - Neamţ. „Pe cât este de impunător, pe atât de leneş este”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
zimbru

Inclus în prestigiosul ”Top 100 de destinaţii sustenabile”, Parcul Natural Vânători - Neamţ este singurul loc din Europa în care există concomitent zimbri în libertate, semilibertate şi în captivitate. Unul dintre exemplare a fost filmat de camerele de monitorizare a faunei în timpul siestei.

În imaginile înregistrate în Parcul Natural Vânători - Neamţ, a cărui administraţie eliberează, anual, în natură, mai multe exemplare de zimbru, după teste şi o selecţie riguroasă, apare un animal imens, surpris într-un moment de relaxare.

"Nu lăsaţi masivitatea zimbrului din imagine să vă păcălească. Pe cât este de impunător, pe atât de leneş este azi, iar ceea ce ar putea fi considerat un semn de nervozitate – scurmarea pământului – este, în cazul de faţă, doar o nevoie de confort sporit. Praful îl apără de insecte, iar zimbrul îşi face siesta liniştit", scrie Regia Natională a Pădurilor - Romsilva într-o postare făcută vineri pe pagina sa de Facebook.

Parcul Natural Vânători - Neamţ, unul dintre cele 22 de parcuri naţionale şi naturale administrate de Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva, este situat în nordul judeţului Neamţ. Se întinde pe o suprafaţă de 30.818 hectare (din care 26.190 de hectare sunt păduri) pe versantul estic al Munţilor Stânişoarei şi Subcarpaţii Neamţului, acoperind bazinul Ozanei şi al Cracăului.

Zimbru în timpul siestei

Inclus în prestigiosul ”Top 100 de destinaţii sustenabile”, parcul este singurul loc din Europa în care există concomitent zimbri în libertate, semilibertate şi în captivitate.

În momentul de faţă, aici există 44 de zimbri liberi. 16 dintre ei s-au născut în libertate.

Nuclee de zimbri

Regia Naţională a Pădurilor Romsilva administrează trei nuclee de zimbri, la Bucşani, Haţeg şi Vânători- Neamţ cu un efectiv total de peste o sută de exemplare.

"După două secole de la dispariţia lui din fauna României, silvicultorii români au reintrodus specia în ţară în 1958, iar treptat au fost create mai multe nuclee de zimbri", mai precizează Regia Natională a Pădurilor - Romsilva

Vă mai recomandăm şi:

VIDEO Imagini înduioşătoare cu un pui de căprioară căutându-şi mama, surprinse într-o pădure din Neamţ


Invazia algelor pe litoral, semnul că Marea Neagră este sănătoasă. Biologii marini: „Fac parte din sistemul natural“

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite