Pompierul anului la Neamţ este un atlet. Ce performanţă remarcabilă a reuşit la World Police Fire Games, în China

Pompierul anului la Neamţ este un atlet. Ce performanţă remarcabilă a reuşit la World Police Fire Games, în China

Florin Asmarandei, alaturi de prefectul judeţului Neamţ. FOTO: D.S.

Plutonierul major Florin Asmarandei a obţinut medalia de aur la Campionatul Mondial al Poliţiştilor şi Pompierilor, competiţie care a avut loc în China.

Ştiri pe aceeaşi temă

Şedinţa festivă de evaluare a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, în comun cu ISU Petrodava Neamţ, care a avut loc la finalul săptămânii trecute, a fost prilej de decernare două insigne de „Pompier de onoare al judeţului“. 
Una dintre ele i-a fost înmânată plutonierului major Florin Asmarandei, care a avut rezultate în activitatea profesională, dar şi în plan sportiv, anul trecut el reprezentând România la Campionatul Mondial al Poliţiştilor şi Pompierilor. 
 
Competiţia a avut loc în august 2019, la Chengdu, în China, pompierul obţinând aur la aruncarea ciocanului. La festivitatea de la Palatul Administrativ din Piatra Neamţ, distincţia i-a fost acordată de către prefectul George Lazăr. 
 
Florin Asmarandei, în vârstă de 36 de ani, este legitimat la Clubul Sportiv Municipal Bacău, iar în viaţa de zi cu zi este subofiţer la Detaşamentul de pompieri Roman. 
 
Întrecerea menţionată a avut loc în perioada 8-18 august 2019, la ea participând aproximativ 10.000 sportivi, din 79 de ţări. 
 
Nemţeanul s-a impus la aruncarea ciocanului, cea mai bună încercare a sa fiind de 59,61 metri. De altfel, plutonierul major a obţinut aur şi la celelalte patru ediţii anterioare, întrecerea fiind organizată din doi în doi ani. 
 
El a fost primul pe podium în 2011 (SUA, New York), 2013 (Irlanda de Nord, Belfast), 2015 (SUA, Fairfax), 2017 (Los Angeles, SUA). 
 
„Închei sezonul 2018-2019 cu un S.B. - 59.61 metri. Consider în continuare că nici acest rezultat nu reflectă «realitatea momentului», dar aceste aspecte sunt cunoscute doar de sportiv-antrenor!!! Vreau să mulţumesc încă o dată celor care au făcut posibilă participarea mea la această competiţie şi, bineînţeles, celor care au stat în spatele acestor rezultate, posta sportivul pe Facebook, după cuceririrea aurului în China.
 

Are titluri şi la Campionatul European

Asmarandei are titluri şi la Campionatele Europene destinate pompierilor şi poliţiştilor. În 2018, a obţinut patru medalii de aur la European Police & Fire Games Association, organizat în Gibraltar, la
aruncarea ciocanului, greutate, disc şi suliţă. Următoarea ediţie a CM va fi în 2021 la Rotterdam, în Olanda.

În cadrul şedinţei festive de evaluare a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a fost prezentat şi un bilanţ de activitate pe anul trecut. 

Au fost 1.548 situaţii de urgenţă complexe, în creştere cu 244% faţă de 2018, cînd s-au produs 632. Dintre acestea, 407 cazuri au fost ca urmare a declanşării riscurilor naturale (220 incendii de pădure, vegetaţie uscată sau culturi de cereale), 187 generate de fenomene hidrometeorologice periculoase) şi 408 ca urmare a declanşării riscurilor tehnologice (290 accidente rutiere, 117 datorate muniţiei neexplodate sau nedezactivate), etc. 

La final, prefectul George Lazăr a transmis mulţumiri personalului  Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ, pentru modul cum au acţionat în misiuni: 

„Meseria dumneavoastră e una în care vă supuneţi zi de zi şi noapte de noapte riscurilor. Alături de Armată sunteţi una dintre instituţiile statului român cu cea mai mare încredere în rândul populaţiei, pentru că sunteţi cei care de cele mai multe ori reprezentaţi graniţa dintre viaţă şi moarte! De aceea, încrederea în activitatea dumneavoastră este extrem de mare, iar profesionalismul de care aţi dat dovadă vă caracterizează ca instituţie şi vă face să fiţi una dintre cele mai importante ale statului
român”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările