Mesajul optimist al poliţistului infectat cu COVID-19: „Zâmbetul n-o să mi-l învingă nici măcar virusul ăsta infect“

Mesajul optimist al poliţistului infectat cu COVID-19: „Zâmbetul n-o să mi-l învingă nici măcar virusul ăsta infect“

Răzvan Milea este internat într-un spital din aşi. FOTO::Facebook

Răzvan Milea, un poliţist de frontieră internat într-un spital din Iaşi după ce a fost depistat pozitiv cu coronavirus, în urma contaminării în Polonia, în timpul unui examen profesional. Acum, bărbatul îi îndeamnă pe români să stea acasă şi speră să învingă boala.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Da, #eusunt32. Am fost confirmat pozitiv cu CoVid-19, miercuri, pe 11 martie, la o săptămână după ce m-am întors din Varşovia, dintr-un ghinion teribil şi pentru că aşa a vrut Dumnezeu. Sper din tot sufletul să înving acest virus“. 
 
Acestea sunt câteva din cuvintele pe care Răzvan Milea, un poliţist de frontieră de 38 de ani, le-a postat pe contul de Facebook. 
 
El este unul dintre românii depistaţi pozitiv cu temutul coronavirus, fiind acum internat la Spitalul de boli infecţioase Sfânta Parascheva din Iaşi.
 
Boala a contactat-o în timpul şederii la Varşovia, la începutul acestei luni, când a participat la un stagiu de pregătire profesională. Aflat acum în izolare la unitatea sanitară ieşeană, cadrul militar îndeamnă la solidaritate şi la respectarea măsurilor instituite pentru prevenirea răspândirii îmbolnăvirilor. 

Răzvan Milea a fost la Varşovia la începutul lunii şi a susţinut un examen profesional. Din nefericire, unul dintre membrii comisiei era infectat cu coronavirus, iar contactul cu românul avea să ducă la îmbolnăvirea acestuia din urmă. 
 
La întoarcerea la Iaşi, acolo unde are serviciul, el nu a fost obligat să intre în izolare pentru că Polonia nu se afla pe lista Ministerului Sănătăţii ca zonă care să prezinte risc.
 

Anchete epidemiologice la Iaşi şi la Piatra Neamţ

 
Poliţistul a mers în zilele următoare prin câteva cluburi ieşene, astfel că DSP Iaşi a deschis o anchetă epidemiologică pentru a identifica şi testa toate persoanele cu care acesta a intrat în contact, până acum nefiind probleme.
 
„Bărbatul a aflat la două ore după ce s-a prezentat luni (9 martie - n.r.) la muncă de faptul că la manifestarea profesională la care a participat a intrat în contact cu o persoană care a fost diagnosticată cu noul coronavirus. Şi-a anunţat şefii, a intrat în autoizolare, a fost testat, iar în cursul zilei de ieri (miercuri - 11 martie - n.r.) rezultatele au fost pozitive. Atunci am aflat programul său şi am mers să identificăm toate persoanele cu care a intrat în contact. Bărbatul nu ştia la momentul respectiv nici măcar faptul că ar putea avea motive de îngrijorare generale cu privire la coronavirus“, a precizat, pentru ziaruldeiasi.ro, Lucian Indrei, directorul DSP.
 
Testul pozitiv al poliţistul a stârnit îngrijorare şi la Piatra Neamţ, la Inspectoratul Şcolar. Pe 8 şi 9 martie, Răzvan Milea s-a întâlnit cu părinţii său, tatăl fiind inspector general adjunct la Inspectoratului Şcolar Neamţ, iar mama profesoară.
 
În zilele ce au urmat revederii cu fiul, Ioan Milea a fost la serviciu, de unde şi îngrijorarea colegilor de la
instituţia nemţeană. Aceştia s-au calmat la finalul săptămânii trecute, când DSP Neamţ a comunicat că testele efectuate părinţilor poliţistului au ieşit negative.
 
„Putem spune că răsuflăm uşuraţi, aşa cum ar fi oricine aflat în situaţia noastră. Testele subsemnatului şi ale soţiei au ieşit negative. Ca părinţi, evident că suntem îngrijoraţi de faptul că fiul nostru a fost testat pozitiv, dar suntem mulţumiţi că starea de sănătate este bună. Atât eu, cât şi soţia, rămânem autoizolaţi la domiciliu şi vom repeta, evident, testele“, a declarat, pentru Monitorul de Neamţ, inspectorul general adjunct, Ioan Milea.

„#eusunt32 #stămacasă #măcarAcum #respectămRegulile“

„Dau astăzi, la fix o săptămână de când a început toată nebunia asta, proba de curaj a vieţii mele de până acum. Da, #eusunt32. Am fost confirmat pozitiv cu CoVid-19, miercuri, pe 11 martie, la o săptămână după ce m-am întors din Varşovia, dintr-un ghinion teribil şi pentru că aşa a vrut Dumnezeu. N-o să vorbesc despre ce a apărut prin presă, pentru că mi-am spus punctul de vedere şi cum au stat lucrurile. Singurul lucru pe care vă rog, pe voi toţi care citiţi aceste rânduri, este să gândiţi. Să gândiţi, să daţi dovadă de solidaritate, de toleranţă, de empatie şi de înţelegere pentru toţi semenii noştri“, îşi începe „povestea“ Răzvan Milea.

Poliţistul, de loc din Piatra Neamţ, spune că viaţa pe care o are, trăind într-o cămăruţă de patru metri pătraţi, este foarte greu de suportat departe de aer, familie, prieteni şi natură:
 
„Lucrul cel mai greu suportabil, pe lângă virusul în sine, necunoscut pentru mulţi şi ce poate aduce cu el, este izolarea. Mă aflu internat într-o boxă de 2×2, izolat de tot ce înseamnă viaţă, aer, apă curentă, familie, prieteni, oameni, natură, igienă minimă, doar cu un telefon. Prin intermediul lui VĂ ROG DIN SUFLET, să staţi acasă! Sper din tot sufletul să înving acest virus cu pozitivitate, cu tratament, cu un psihic puternic şi cu tot ce înseamnă fiinţa mea şi ajutorul vostru. Dar pe voi, toţi, vă rog, STAŢI ACASĂ! Ascultaţi şi urmaţi regulile impuse în aceste momente dificile, pentru că sunt în sprijinul nostru, al tuturor. Nu e vacanţă; este o perioadă de stat în casă, lângă familie, cu gândul că trecem printr-un moment greu“. 
 
Cu siguranţă, condiţiile de izolare în care se află pacientul nu sunt deloc plăcute, dar din ultima parte a postării sale reiese că nu şi-a pierdut optimismul, „zâmbetul“ neputând să i-l ia „virusul ăsta infect“. 
 
„Haideţi să sprijinim autorităţile şi sistemul medical şi să stăm acasă pentru 14 zile. Eu nu mai pot să fac asta, deşi mi-aş dori din tot sufletul, dar voi, cei sănătoşi, ce scuză plauzibilă aveţi? #eusunt32  #stămacasă #măcarAcum #respectămRegulile. P.S. Zâmbetul n-o să mi-l învingă nici măcar virusul ăsta infect. P.S 2. Fiţi mai buni... nu doare... Vă rog, distribuiţi public!”. a scris pe Facebook.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: