Gheorghe Ştefan, achitat într-un dosar de corupţie. Acuzele procurorilor DNA care n-au putut fi probate în prima instanţă

Gheorghe Ştefan, achitat într-un dosar de corupţie. Acuzele procurorilor DNA care n-au putut fi probate în prima instanţă

Gheorghe Ştefan a revenit în tribunele stadionului Ceahlăul

Gheorghe Ştefan, fostul primar al municipiului Piatra Neamţ, a primit o sentinţă favorabilă într-un proces în care a fost acuzat de trafic de influenţă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Gheorghe Ştefan a obţinut o victorie de etapă în luptele duse în instanţă cu procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Cel supranumit Pinalti, a fost achitat de judecătorii Tribunalului Neamţ  în dosarul în care fostul primar de Piatra Neamţ a fost acuzat că ar fi finanţat clubul de fotbal FC Ceahlăul prin trafic de influenţă. 
 
Procurorii anticorupţie susţin că în 2010, Pinalti ar fi pretins de la directorul societăţii Construcţii Hidrotehnice SA Iaşi o sponsorizare pentru echipa FC Ceahlăul cu un procentaj de 3% din sumele pe care societatea urma să le încaseze în baza unui contract încheiat cu firma Hidroelectrica SA - SH Bistriţa privind un obiectiv de investiţii având ca obiect lucrări hidroenergetice pe râul Siret. 
 
„În temeiul solicitarii lui Ştefan Gheorghe, în perioada 2010 - 2011, între SC FC Ceahlăul SA Piatra Neamţ în calitate de prestator şi societatea cu activitate în construcţii, în calitate de beneficiar, au fost încheiate şapte contracte de reclamă şi publicitate în temeiul cărora au fost emise nouă facturi fiscale şi a fost achitată prin ordine de plată suma totală de 998.000 lei, în condiţiile în care nu exista nici un document privind executarea obligaţiilor asumate de prestator“, conform DNA. 
 
Decizia Tribunalului Neamţ nu este definitivă, sentinţa finală urmând să fie luată de magistraţii de la Curtea de Apel Bacău, în condiţiile în care procurorii DNA vor ataca decizia de achitare.
 
Până în prezent, DNA l-a inculpat Gheorghe Ştefan în opt cauze, iar în trei dintre ele a fost condamnat la închisoare cu executare. Fostul primar 
a ieşit din penitenciar în noiembrie 2018 după ce şi-a ispăşit pedepsele din dosarele Microsoft şi Strong Montaj.  
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: