Un bihorean s-a îmbogăţit prin metoda lover-boy. Poliţiştii orădeni i-au confiscat peste 135.000 de euro şi au pus sechestru pe un imobil

Un bihorean s-a îmbogăţit prin metoda lover-boy. Poliţiştii orădeni i-au confiscat peste 135.000 de euro şi au pus sechestru pe un imobil

Trei bihorence, printre care si o minora, obligate sa se prostitueze

Un bărbat din Bihor a adoptat metoda „lover-boy”, astfel că a recrutat  trei bihorence, printre care o minoră de 15 ani, pe care, ulterior, prin inducere în eroare şi prin constrângere fizică şi psihică, le-ar fi determinat să practice prostituţia în Italia.

Ştiri pe aceeaşi temă

Bărbatul de 35 de ani, din comuna Lugaşu de Jos, judeţul Bihor, este bănuit de comiterea infracţiunilor de trafic de persoane şi trafic de minori. Potrivit anchetatorilor, în perioada 2011 – 2014, folosind metoda „lover-boy”, ar fi recrutat trei persoane de sex feminin, toate din judeţul Bihor, printre care o minoră de 15 ani, pe care, ulterior, prin inducere în eroare şi prin constrângere fizică şi psihică, le-ar fi determinat să practice prostituţia în localitatea Torino din Italia, în scopul obţinerii de foloase patrimoniale pentru sine.

Tinerele astfel recrutate erau cazate în locaţii închiriate de cel în cauză şi instruite cu privire la valoarea tarifelor care urmau a fi pretinse clienţilor pentru serviciile sexuale prestate, acestea fiind cuprinse între 30 – 80 euro, în funcţie de preferinţele clienţilor. Totodată, acesta este bănuit că le-ar fi solicitat victimelor să îi predea banii imediat după obţinerea acestora, cu „motivaţia” că ar putea fi deposedate prin forţă de sumele respective de alţi proxeneţi aflaţi în zona respectivă.

“În urma probatoriului administrat în cauză, prin rechizitoriul întocmit la 20 mai a.c., procurorii D.I.I.C.O.T. Serviciul Teritorial Oradea au dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a bărbatului, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de persoane şi trafic de minori prin obligarea la practicarea prostituţiei, în formă continuată. Prin acelaşi rechizitoriu, procurorii au propus confiscarea specială în folosul statului, în măsura în care nu servesc la despăgubirea părţilor civile, a 136.500 euro, bani în legătură cu care există suspiciunea că ar fi fost dobândiţi de către bihorean în mod ilicit, din comiterea infracţiunilor de trafic de persoane şi minori. De asemenea, s-a instituit măsura sechestrului asigurător asupra unui imobil cumpărat de bărbat din banii obţinuţi din comiterea infracţiunilor respective”, a precizat subcomisar Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al IPJ Bihor.

Pentru documentarea activităţii infracţionale a celui în cauză poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea – Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Oradea au cooperat cu autorităţile judiciare din Danemarca şi Italia.

Dacă va fi găsit vinovat, bihoreanul riscă o pedeapsă privativă de libertate cuprinsă între 3 şi 10 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările