Spitalul Municipal din Oradea redevine unul exclusiv anti-COVID. Restricţii în mai mult de jumătate din judeţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spitalul municipal din Oradea redevine spital Covid
Spitalul municipal din Oradea redevine spital Covid

Spitalul Municipal din Oradea redevine unul exclusiv anti-Covid de luni, 11 octombrie, decizia fiind generată de incidenţa tot mai mare a infectărilor care a impus şi restricţii în mai mult de jumătate dintre oraşele şi comunele din judeţ.

Potrivit planului, secţiile clinice de Pediatrie I şi II, precum şi cele de Chirurgie şi Ortopedie pediatrică vor fi relocate la Spitalul Judeţean din Oradea, secţiile de Chirurgie generală şi oncologică - la Spitalul Avram Iancu al Ministerului Administraţiei şi Internelor, iar secţia de Boli infecţioase eruptive - la Spitalul Municipal din Marghita.

"Practic, de marţi, în clădirea principală Spitalul Municipal va trata doar pacienţi Covid, pe 287 paturi, care se adaugă celor 80 din secţia de Infecţioase de pe strada Republicii", a explicat, vineri, managerul Laurenţiu Chiană. 

Singura diferenţă faţă de perioadele anterioare când a funcţionat ca spital exclusiv anti-Covid este că Spitalul Municipal îşi va păstra Ambulatoriul integrat din strada Coposu pentru bolnavii cronic, unde bolnavii vor fi primiţi pe bază de programări, care se pot face şi online.

Potrivit acestuia, dată fiind solicitarea mare a cadrelor medico-sanitare, la Municipal vor fi detaşaţi doctori, asistente şi personalul auxiliar de la Spitalul MAI.

Modificarea este pe o perioadă încă necunoscută, "până la momentul epuizării actualului val pandemic sau până la dispoziţii ulterioare". 

De altfel, situaţia în judeţul Bihor este alarmantă, conform datelor Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, care a actualizat, vineri, lista localităţilor din Bihor unde se impun diverse restricţii care cuprinde acum 56 de oraşe şi comune.

Astfel, în 20 unităţi administrativ-teritoriale incidenţa este mai mare de 2 cazuri Covid la mia de locuitori, în 22 UAT-uri, inclusiv Oradea, incidenţa este mai mare de 4 îmbolnăviri la mia de locuitori, în 10 UAT-uri, incidenţa este mai mare de 6 cazuri la mia de locuitori iar în alte 4 comune este mai mare de 7,5 cazuri Covid la mia de locuitori: Spinuş, Ţeţchea, Ceica, Chişlaz.

În funcţie de incidenţa din fiecare localitate, restricţiile sunt diverse şi graduale, în localităţile unde incidenţa este mai mare de 6/1.000 fiind obligatorie purtarea măştii de protecţie în toate spaţiile publice deschise şi se instituie, cu mai multe excepţii, restricţii de circulaţie pe timpul nopţii în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică, iar în cele unde depăşeşte 7,5 la mie şi în timpul săptămânii, cum este şi în satul Telechiu din comuna Ţeţchea, care, începând de joi seara, 7 octombrie, a fost plasat sub carantină zonală din cauza situaţiei epidemiologice. 

Vă recomandăm şi: 

Au dat oraşul pe viaţa la sat: anul trecut, 116.000 de orăşeni s-au mutat la ţară 

Judeţul Bihor va avea propria companie aeriană, cu zboruri interne şi internaţionale VIDEO

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite