Alexandra, şefa de promoţie din Bihor eliminată de la Bac, dar care a învins sistemul de Educaţie, a fost admisă la două facultăţi: „Au fost 10 zile de infern!”

Alexandra, şefa de promoţie din Bihor eliminată de la Bac, dar care a învins sistemul de Educaţie, a fost admisă la două facultăţi: „Au fost 10 zile de infern!”

Alexandra Burtă

Alexandra Burtă, şefa de promoţie eliminată de la Bacalaureat, a fost admisă la două facultăţi. Tânăra va studia la Facultatea de Ştiinţe Economice, specializarea Finanţe Bănci, şi la Facultatea de Medicină, specializarea Farmacie, ambele la Timişoara.

Ştiri pe aceeaşi temă

După ce a câştigat în Instanţă prima bătălie cu şefii Educaţiei, Alexandra Burtă, şefa de promoţie eliminată de la Bacalaureat, a dat examen la două facultăţi, reuşind să fie admisă la ambele. Astfel, Alexandra este studentă la Facultatea de Ştiinţe Economice, specializarea Finanţe Bănci unde cu nota 9.57 a fost admisă la buget, şi la facultatea de Medicină, specializarea Farmacie, unde cu nota 6.90 a fost admisă la cu taxă, ambele urmând să le studieze la Timişoara.

Pentru eleva de nota 10, cele două săptămâni, de când a fost eliminată de la proba E)c) a examenului de Bacalaureat, proba de Matematică, şi până când Instanţa s-a propunţat şi a decis anularea procesului verbal de eliminare, până la soluţionarea pe fond a cauzei, au fost cele mai negre din viaţa ei. A avut încredere şi a sperat până în ultima clipă că se va face dreptate.

Cu doar două zile înainte de expirarea termenului de înscriere la facultate, Instanţa s-a pronunţat, sentinţa fiindu-i favorabilă Alexandrei.

A susţinut examen scris atât la Facultatea de Ştiinţe Economice cât şi la Farmacie.  I-au lipsit 50 de sutimi pentru a fi admisă la facultatea de Farmacie, la forma bugetată, aşa cum şi-a dorit, dar s-a bucurat şi pentru locl ocupat la forma cu taxă. “Pentru Alexandra au fost 10 zile de infern. Ea şi-a propus ca după terminarea Bacalaureatului să se pregătească mult mai mult pentru admiterea la facultate, însă în condiţiile date nu a mai reuşit să înveţe nimic. Şi pentru mine ca părinte a fost o perioadă neagră. Am simţit că am distrus viitorul fiicei mele. Mi-am pus speranţa în Justiţie şi sper ca până la final să demonstrăm în instanţă că eliminarea Alexandrei, dar şi a altor elevi a fost o nedreptate”, ne-a spus Voicu Burtă, tatăl Alexandrei.

"Pentru Alexandra au fost 10 zile de infern"

Alexandra a fost eliminată din Bacalaureat după ce o comisie delegată de la Ministerul Educaţiei a vizionat înregistrările de la proba E)c) a examenului şi a concluzionat că eleva de nota 10 a fost „sursă – a lăsat să se copieze de pe foile şi lucrarea ei, a comunicat cu colegii din spate şi lateral”, în timp ce alţi elevi au fost eliminaţi pe motiv că „par să comunice cu vecinii”, fără a se explica cu exactitate dacă aceştia comunică sau nu cu ceilalţi candidaţi.

 "A fost eliminată pentru că a fost considerată sursă"

 „Ce vină are Alexandra că a fost pusă strategic în bancă de către profesorii supraveghetori? A fost aşezată în mijloc, pentru ca restul elevilor să poată copia de la ea. Fata şi-a făcut lucrarea, şi-a făcut ciorne, dar nu a comunicat nimic cu nimeni, nu a dat subiectele rezolvate celorlaţi. A fost eliminată pentru că a fost considerată sursă. Era treaba ei să îşi supravegheze, timp de trei ore, ciornele şi colegii?“, se întreabă Voicu Burtă. Din lotul celor 12 elevi cărora li s-a admis anularea procesului verbal de eliminare, până în prezent, 10 au fost admişi la diferite facultăţi

Pe 19 august, la Curtea de Apel Oradea se va judeca contestaţia depusă de ISJ Bihor în cazul sentinţei dată de Tribunalul Bihor.

Alţi peste 30 de elevi au urmat aceeaşi cale, urmând ca tot pe 19 august, judecătorii Tribunalului Bihor să se pronunţe şi în cazul lor.

Va mai recomandam:

Mesajul tulburător al unei profesoare pentru şefa de promoţie eliminată de la Bac: „Este inadmisibil şi nedrept! Am trecut cu fiica mea prin acelaşi lucru”

Cazul Alexandrei Burtă, eleva de nota 10 care a terminat ca şefă de promoţie la Colegiul Tehnic „Unirea“ din oraşul Ştei şi care a fost eliminată de la examenul de Bacalaureat, a trezit revoltă şi în rândul profesorilor. Silvia Turbureanu, profesoară în Râmnicu Vâlcea a trecut printr-o situaţie similară anul trecut, atunci când fiica ei a fost eliminată de la Bacalaureat.

Motivul ciudat pentru care şefa de promoţie din Bihor a fost eliminată de la Bac: a fost „sursă”. Tatăl: „Era treaba ei să-şi supravegheze ciornele, trei ore?”

Nu mai puţin de 108 elevi de la Colegiul „Unirea” din Ştei au fost eliminaţi de la Bacalaureat, după un scandal de proporţii de fraudare a examenului. După vizionarea a 42 de ore de înregistrări video, comisia a stabilit în cazul celor mai mulţi candidaţi că au copiat la examen. Pentru alţii, însă, explicaţia din rapoarte este destul de ambiguă: fie sunt consideraţi „sursă” pentru ceilalţi candidaţi, fie „par să comunice cu ceilalţi”.

EXCLUSIV Superficialitatea comisiei de Bac care a eliminat-o pe şefa de promoţie din Bihor. Rapoarte: au descalificat elevi care „păreau să comunice cu vecinii”

Rapoartele comisiei judeţene de Bacalaureat care a propus eliminarea celor 108 elevi de la Colegiul Tehnic “Unirea” din oraşul Ştei arată superficialitatea cu care s-a desfăşurat ancheta. Nici până astăzi, elevii nu au primit documente care să ateste motivele pentru care au fost eliminaţi, iar în cazul unora s-a luat decizia eliminării doar pentru că “se pare” că ar fi comunicat cu colegii.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările