Şefa de promoţie din Bihor eliminată de la Bac a câştigat în instanţă bătălia cu şefii Educaţiei. Judecătorii au suspendat deciziile celor care au sancţionat-o

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexandra Burtă
Alexandra Burtă

Alexandra Burtă, eleva de nota 10 eliminată de la Bacalaureat, a câştigat prima bătătlie cu Inspectoratul Şcolar. Judecătorii au decis să admită acţiunea formulată de Alexandra şi să suspende efectele procesului verbal de sancţionare a candidatului.

Judecătorii Tribunalului Bihor au decis să anuleze decizia de eliminare a Alexandrei Burtă, dar şi a altor elevi de la Ştei, eliminaţi de la proba de matematică, de la Bac. 

"Admite acţiunea formulată de reclamanta BURTA ALEXANDRA MARIA în contradictoriu cu pârâtul INSPECTORATUL ŞCOLAR al JUDEŢULUI BIHOR prin COMISIA JUDEŢEANĂ de BACALAUREAT BIHOR şi COMISIA de BACALAUREAT din CENTRUL de EXAMEN COLEGIUL TEHNIC „UNIREA” ŞTEI, având ca obiect suspendare act administrativ şi în consecinţă: Dispune suspendarea efectelor Procesului verbal de sancţionare a candidatului nr. 032/07.07.2015 de la Centrul de examen nr. 309 din Unitatea de învăţământ Colegiul Tehnic „Unirea” Ştei, privind eliminarea reclamantului de la examenul de bacalaureat disciplina – matematică, până la pronunţarea instanţei de fond. Cu drept de recurs în termen de 5 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică azi 16.07.2015", se arată în sentinţa pe scurt pronunţată de Tribunalul Bihor. 

Vestea a fost primită cu bucurie în special de elevi, dar şi de părinţi. Aceştia speră ca în final să arate că au avut dreptate şi că eliminarea elevilor s-a făcut pe nedrept. 

" Am primit sentinţa cu bucurie. Am cerut să se suspende procesul verbal de eliminare şi să se acorde nota la proba E) c), până la judecarea pe fond. Sperăm să obţinem cât mai repede diplomele sau adeverinţele care ţin locul diplomelor de Bacalaureat, iar copiii să se poată înscrie la facultate, să-şi urmeze visul pentru care s-au pregătit şi pentru care au învăţat atâţia ani. Suntem siguri că vom câştiga şi pe mai departe", a spus Voicu Burtă, tatăl Alexandrei Burtă, şefa de promoţie. 

Elevii au nevoie cât mai repede de diplomele de Bacalaureat sau de adeverinţele care leţin locul, şi de recunoaşterea notei la proba de la care au fost eliminaţi. Doar după ce acestea sunt obţinute se vor putea înscrie la facultate. La Inspectoratul Judeţean Bihor domneşte haosul, nefiind luată o decizie în această situaţie. 

"Aşteptăm ca jurista noastră să vadă sentinţa Tribunalului Bihor, să o citească şi pe urmă să luăm o decizie", a afirmat Keri Hajnal, şefa comisiei judeţene de Bacalaureat din Bihor

Vă mai recomandam:

Mesajul tulburător al unei profesoare pentru şefa de promoţie eliminată de la Bac: „Este inadmisibil şi nedrept! Am trecut cu fiica mea prin acelaşi lucru”

Cazul Alexandrei Burtă, eleva de nota 10 care a terminat ca şefă de promoţie la Colegiul Tehnic „Unirea“ din oraşul Ştei şi care a fost eliminată de la examenul de Bacalaureat, a trezit revoltă şi în rândul profesorilor. Silvia Turbureanu, profesoară în Râmnicu Vâlcea a trecut printr-o situaţie similară anul trecut, atunci când fiica ei a fost eliminată de la Bacalaureat.

Motivul ciudat pentru care şefa de promoţie din Bihor a fost eliminată de la Bac: a fost „sursă”. Tatăl: „Era treaba ei să-şi supravegheze ciornele, trei ore?”

Nu mai puţin de 108 elevi de la Colegiul „Unirea” din Ştei au fost eliminaţi de la Bacalaureat, după un scandal de proporţii de fraudare a examenului. După vizionarea a 42 de ore de înregistrări video, comisia a stabilit în cazul celor mai mulţi candidaţi că au copiat la examen. Pentru alţii, însă, explicaţia din rapoarte este destul de ambiguă: fie sunt consideraţi „sursă” pentru ceilalţi candidaţi, fie „par să comunice cu ceilalţi”.

EXCLUSIV Superficialitatea comisiei de Bac care a eliminat-o pe şefa de promoţie din Bihor. Rapoarte: au descalificat elevi care „păreau să comunice cu vecinii”

Rapoartele comisiei judeţene de Bacalaureat care a propus eliminarea celor 108 elevi de la Colegiul Tehnic “Unirea” din oraşul Ştei arată superficialitatea cu care s-a desfăşurat ancheta. Nici până astăzi, elevii nu au primit documente care să ateste motivele pentru care au fost eliminaţi, iar în cazul unora s-a luat decizia eliminării doar pentru că “se pare” că ar fi comunicat cu colegii.

Oradea


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri