Zece tipuri de alimente problematice la înghiţit. Cum mănâncă un gentleman avocado în coajă sau sparanghel

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numeroase feluri de mâncare pot ridica dificultăţi atunci când apar în farfuriile noastre fie la evenimente mondene, fie în restaurante cu pretenţii.

În volumul „Un gentleman la masă- mic tratat de eleganţă“, semnat de John Bridges şi Bryan Curtis, este prezentată o listă cu zeci de feluri de mâncare ce pot ridica probleme de servire. Aceştia prezintă tehnici de „supravieţuire“ în faţa acestor tipuri de mâncăruri.

Astfel, în cazul sparanghelului, recomandarea celor doi este ca el să se servească cu mâna dacă este adus la masă rece. Atunci când pe farfurie apare un avocado în coajă, „dar tăiat în două şi acoperit cu umplutură“, recomandarea este ca pulpa verde să fie scoasă cu lingura, „dacă fructul este suficient de copt“. Însă, „dacă nu e suficient de copt, nu va încerca să-l mănânce, deoarece atât textura, cât şi gustul i se vor părea cu siguranţă neplăcute“. În schimb, dacă în salată sunt cuburi de avocado, atunci ele vor fi luate cu furculiţa.

În cazul în care avem de-a face cu bacon, iar acesta este crocant, poate fi luat cu degetele, însă dacă este unsuros se va folosi, de asemenea, furculiţa. Atunci când pe platouri sau în salate avem roşii cherry, acestea se vor lua, întotdeauna cu furculiţa. „Nu va muşca niciodată din roşia cherry, de teamă să nu-i stropească pe ceilalţi cu suc sau seminţe“, subliniază John Bridges şi Bryan Curtis, în volumul „Un gentleman la masă- mic tratat de eleganţă“.

Atunci când mănâncă o porţie de cartofi prăjiţi, un gentleman aflat într-un cadru informal îi poate lua cu mâna sau cu furculiţa. „Un domn nu-şi înmoaie cartofii în ketchup sau alte sosuri, ca să nu rişte să murdărească masa ori pe el însuşi (...) Dacă un gentleman împarte sosul cu ceilalţi, îşi toarnă puţin pe farfurie, repetând acest gest ori de câte ori  necesar“, se mai arată în acelaşi volum.

Atunci când pe platou apar strugurii este recomandat ca ei să se mănânce cu furculiţa, dacă sunt rupte boabele de pe ciorchine, acelaşi lucru fiind indicat şi dacă sunt în salată. În cazul lămâii, un gentleman „o va stoarce cu o singură mână, cu cealaltă apărându-se pe sine şi pe ceilalţi de stropii de zeamă“. Totodată, „un gentleman foloseşte cuţitul şi furculiţa pentru a mânca orice pepene servit în coajă“. Aceleaşi tacâmuri va folosi şi când va dori să mănânce ananas.

În schimb, „când i se serveşte un platou de paste, un gentleman rezistă tentaţiei de a le tăia cu furculiţa şi cuţitul. Ajutându-se la nevoie de concavitatea lingurii, răsuceşte o cantitate suficientă de paste pe furculiţă şi o mănâncă“.

Citeşte şi:

Informaţii mai puţin ştiute despre viaţa deşeurilor generate de noi. Tipurile de gunoaie care se descompun în mii de ani




 

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite