Sute de rable abandonate pe străzile din Iaşi. Bilanţul pe 2013 arată că poliţiştii locali ridică o maşină o dată la două zile

Sute de rable abandonate pe străzile din Iaşi. Bilanţul pe 2013 arată că poliţiştii locali ridică o maşină o dată la două zile

O Dacia break lăsată de izbelişte în cartierul Tătăraşi de peste 10 ani FOTO Adevărul

Oficialii municipalităţii au anunţat un plan de ridicare a maşinilor "uitate" cu anii pe spaţiile publice din Iaşi. Numărul epavelor creşte, însă, de la un an la altul.

Poliţiştii locali spun că au intensificat, de la începutul acestui an, campania de ridicare a autoturismelor abandonate în Iaşi pe străzi, trotuare sau în parcări publice sau de reşedintă.

Potrivit unui comunicat oficial, de la începutul lunii martie 2013 au trimis 23 de somaţii către proprietarii care şi-au lăsat maşinile aiurea prin oraş. Aceştia au la dispoziţie 30 de zile pentru a-şi recupera şi, eventual, valorifica autoturismele, majoritatea greu de repus în uz. În caz contrar, firmele de ridicat maşini sunt solicitate pentru a elibera locurile ocupate. 

Doar 20 de autoturimse au fost ridicate şi duse la depozit în Iaşi de la începutul anului, în condiţiile în care numărul rablelor oficial identificate este de câteva sute. 

La o numărătoare făcută în urmă cu doi ani, a reieşit că 350 de maşini sunt abandonate în Iaşi. De atunci, în ciuda promisiunilor de campanii de curăţare a străzilor, numărul acestora a rămas constant. 

Cei care doresc să scape de maşinile ce ocupă degeaba locurile din parcări trebuie să facă o sesizare la Direcţia Tehnică din cadrul Primăriei Iaşi. În acest fel, pe autoturismul în cauză se aplică o bulină roşie prin care proprietarul este înştiinţat că trebuie să-şi mute maşina.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările