Prodecanul Facultăţii de Drept de la UPA Iaşi, arestat pentru luare de mită în mega-dosarul care a zguduit instituţia

Prodecanul Facultăţii de Drept de la UPA Iaşi, arestat pentru luare de mită în mega-dosarul care a zguduit instituţia

Prodecanul este acuzat de luare de mită FOTO Adevărul

Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României au decis ieri după-amiază să îl aresteze pe avocatul Dan Florin Drugă, prodecan al Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii “Petre Andrei” din Iaşi. Drugă fusese arestat la domiciliu săptămâna trecută, procurorii DNA contestând decizia.

Ştiri pe aceeaşi temă

Tot ieri, magistraţii de la Curtea Supremă au dispus menţinerea măsurii arestului preventive pentru Dan Melinte, arestat în acelaşi dosar. Cei doi sunt acuzaţi de luare şi complicitate la luare de mită.  Potrivit DNA, în perioada decembrie 2015 – 3 iunie 2016, Florin Drugă, prin intermediul lui Dan Melinte, ar fi cerut 18.900 de lei de la un student, pentru a-l înscrie pe acesta direct în anul III.

„Înscrierea studentului urma să realizeze în condiţiile în care acesta din urmă nu a susţinut în fapt examenele aferente anilor anteriori de studii, nu s-a prezentat la cursurile obligatorii şi nu a achitat taxele de şcolarizare la termenele prevăzute în Regulamentul Universităţii «Petre Andrei» din Iaşi”, au precizat procurorii.

Aceştia au completat că Florin Drugă ar fi fost prins în flagrant când primeau banii ceruţi. Ulterior reţinerii celor doi, procurorii DNA l-au reţinut şi pe rectorul universităţii, Sorin Bocancea, alături de alte două persoane. Cei trei au fost arestaţi preventive iar contestaţia lor va fi soluţionată tot de Curtea Supremă, în cursul zilie de joi.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: