Mitingul pro-Băsescu de la Iaşi, blocat de primărie printr-o găselniţă uluitoare

Mitingul pro-Băsescu de la Iaşi, blocat de primărie printr-o găselniţă uluitoare

Primarul Gheorghe Nichita

Primarul USL al Iaşiului, Gheorghe Nichita, a refuzat să aprobe cererea depusă de filiala locală a PDL pentru organizarea unui miting de susţinere a preşedintelui suspendat pe data data de 21 iulie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Susţinătorii PDL urmau să se întâlnească în Piaţa Unirii din Iaşi sâmbătă, 21 iulie, la orele amiezii. Primarul de Iaşi a anunţat astăzi, 10 iulie, că nu autorizează protestul deoarece pe 21 iulie este programat un miting USL în Piaţa Unirii, între orele 8.00 - 20.00. Primarul susţine că cererea USL a fost depusă încă de vineri, cu câteva zile înaintea celei de la PDL.

"Nu putem să facem împreună acest miting pentru că interzice legea. În 2007 au fost ei mai iuţi de picior, acum suntem noi", a concluzionat Gheorghe Nichita, primarul USL al Iaşiului.

În replică, liderii PDL Iaşi au depus o altă cerere la Primăria prin care cer organizarea unui miting pe 21 iulie, dar pe esplanada din faţa Palatului Culturii. Solicitarea acestora este în curs de analizare la nivelul Primăriei Iaşi.

„Refuzul de a aproba mitingul şi organizarea unui contra-eveniment exact în aceeaşi zi este un abuz din partea primarului, un act care dă dovadă de laşitate care va fi sancţionat de către ieşeni", a declarat deputatul PDL Petru Movilă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările