Membrul clanului Corduneanu reţinut pentru şantaj va fi eliberat din lipsă de probe. Avocat: „Avem de-a face cu o alarmă falsă”

Membrul clanului Corduneanu reţinut pentru şantaj va fi eliberat din lipsă de probe. Avocat: „Avem de-a face cu o
alarmă falsă”

Clanul Corduneanu

Reprezentanţii Poliţiei Iaşi nu vor propune Parchetului arestarea preventivă a lui Petronel Corduneanu, unul dintre fraţii din clanul cu acelaşi nume care a fost reţinut în noaptea de miercuri spre joi pentru şantaj şi camătă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Petronel Corduneanu urmează a fi eliberat în cursul nopţii de joi spre vineri, după ce îi expiră ordonanţa de reţinere pentru 24 de ore, emisă de Serviciu de Invesltigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Iaşi.

Surse autorizate au precizat că interlopul este cercetat pentru şantaj şi camătă într-un dosar deschis urmare a unei plângeri intentate de un individ implicat în mai multe afaceri imobiliare, Cătălin Sandu. Între acesta şi Petronel Corduneanu s-ar fi semnat un contract de vânzare – cumpărare disputat în instanţă. 

Cătălin Sandu a reclamant că ar fi fost şantajat şi ameninţat de Petronel Corduneanu, de la care ar fi împrumutat şi nişte sume de bani. 

“Acuzaţia adusă clientului meu Petronel Corduneanu nu şi-a găsit o veritabilă ancorare in materialul probator care a fost administrat până în prezent, motiv pentru care organele de urmărire penală nu au avut un suport legal pentru punerea în mişcare a acţiunii penale. Practic, în opinia mea, avem de-a face cu o alarmă falsă, cu un dosar constituit exclusiv pe declaraţia unei presupuse persoane vătămate, necoroborată, de altfel, cu alte probe testimoniale. Împotriva domnului Petronel nu s-a dispus luarea niciunei măsuri preventive, neexinstând nicio raţiune care să justifice un astfel de demers”, a declarat pentru „Adevărul”, avocatul Alexandru Rîşniţă, apărătorul lui Petronel Corduneanu. 

Vineri, 2 februarie, Petronel Corduneanu aşteaptă sentinţa definitivă într-un dosar de crimă organizată în care a fost condamnat, de prima instanţă, la 14 ani de închisoare.  

Mai puteţi citi:

Clanul Corduneanu, mângâiat pe creştet de judecători. Mai multe achitări în cel mai mare dosar de crimă organizată din ţară. Costel Corduneanu: 8 ani

Cum terorizează clanul Corduneanu Iaşiul încă din anii '90. Gruparea mafiotă funcţionează după reguli de tip Al-Qaeda şi are legături nefireşti cu lumea justiţiei

Averea colectată de bandele de hoţi ale clanului Corduneanu, descoperită cu ajutorul FBI. Interlopii au furat 1,6 milioane de euro din 34 de ţări

Fiul directorului de la Filarmonica Iaşi, audiat alături de un membru al clanului Corduneanu într-un dosar de trafic de droguri UPDATE

Clanurile care conduc Moldova. Cine sunt Corduneanu, Mararu sau Hassan

O femeie "le-a mâncat banii" Cordunenilor (UPDATE)

Reţeta Clanului Corduneanu de a scoate bani de pe urma hoţilor/ INTERCEPTĂRI ŞOC

EXCLUSIV Costel Corduneanu, de la medalii la cătuşe (VIDEO)

Clanul Corduneanu se regrupează pe Facebook după ce a scăpat de puşcărie

Vipurile interlopilor la petrecerile clanului Corduneanu (VIDEO ŞI AUDIO)

Clanul Corduneanu a fost pus în libertate (UPDATE)

Costel Corduneanu către un ofiţer de Poliţie: „Eu păstrez liniştea în oraş"

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: