Gestul simplu al unui vatman din Iaşi care a impresionat sute de persoane: „Am luat-o în braţe şi am urcat-o în tramvai“

Gestul simplu al unui vatman din Iaşi care a impresionat sute de persoane: „Am luat-o în braţe şi am urcat-o în tramvai“

Vatmanul Vasile Adochiţei FOTO CTP Iaşi

Un angajat al Companiei de Transport Public din Iaşi a stânit un val de emoţie după ce a ajutat un călător aflat într-o situaţie critică.

Ştiri pe aceeaşi temă

Vasile Adochiţei (59 de ani), vatman în cadrul CTP Iaşi de 13 ani, a fost personajul principal într-o scenă demnă de film. Potrivit oficialilor companiei, vatmanul a plecat într-o cursă obişnuită spre Copou, dar în staţia de la Filarmonică a observat o bătrână care se deplasa cu ajutorul cadrului.  
 
Vatmanul a coborât imediat din vagon şi a urcat-o pe femeie în vagon. Tot el a ajutat-o la coborâre, în Staţia Stadion, acolo unde era aşteptată de o nepoată.
 
„Am luat-o în braţe şi am urcat-o în tramvai. Putea să fie mama mea, cum să nu o ajut?! Am mai ajutat şi alţi călători, dar nu consider că am făcut ceva special, e normal să ne sprijinim unii pe alţii, la nevoie. Am observat, de-a lungul timpului, că sunt şi călători care se ajută între ei şi mă bucur. Cu toţii ar trebui să îi ajutăm pe bătrâni, căci şi noi ajungem ca ei”, a povestit, cu vocea tremurândă, vatmanul. 
 
Gestul vatmanului a primit sute de aprecieri şi zeci de comentarii de felicitare din partea ieşenilor impresionaţi de demersul acestuia. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: