FOTO Un bulgar a fost prins la graniţa de est cu doi colţi din fildeş de elefant despre care a spus că i-a cumpărat din piaţă

FOTO Un bulgar a fost prins la graniţa de est cu doi colţi din fildeş de elefant despre care a spus că i-a cumpărat din piaţă

Colţii din fildeş de elefant au fost confiscaţi de autorităţile române FOTO Poliţia de Frontieră

Poliţiştii de frontieră au descoperit într-un vehicul condus de un cetăţean bulgar doi colţi din fildeş de elefant, în greutate de aproximativ trei kilograme. Bunurile erau cumpărate, a declarat şoferul, dintr-o piaţă din Republica Moldova.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi, cetăţeanul bulgar intenţiona să transporte colţii de fildeş în Turcia. Bărbatul de 34 de ani, şofer pe un microbuz, s-a prezentat la Punctul de Trecere a Frontiere de la Oancea pentru a trece graniţa din Republica Moldova în România.

“Cu ocazia controlului specific, echipa comună formată din poliţist de frontieră şi inspector vamal a descoperit, ascunse sub bancheta pasagerului,  2 bucăţi de colţi, presupuşi a fi din fildeş, unul de  30 cm, iar cel de al doile de 46 cm, ambii cântărind  2,91 kilograme. Bunurile au fost ridicate şi trimise pentru expertiză lucrătorilor din cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii “Răsvan Angheluţă“ Galaţi”, au precizat poliţiştii de frontieră.

În urma expertizării, specialiştii din cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii au informat poliţiştii de frontieră că cei doi colţi sunt din fildeş de elefant juvenil. Bulgarul a declarat că a achiziţionat cei doi colţi dintr-o piaţă din Republica Moldova, plătind suma de 20 euro, cu intenţia de a-i face cadou unui prieten din Turcia. Acesta a mai adăugat că nu avea cunoştinţă despre faptul că cei doi colţi sunt din fildeş de elefant.“Ca urmare a faptului ca persoana în cauză nu poseda documente de import/export sau alte documente şi certificate prevăzute de lege pentru transportul acestor produse cu regim special, a fost luată măsura reţinerii bunurilor în vederea confiscării, iar bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 7.500 lei”, au încheiat autorităţile ieşene.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: