Filmul asasinatului dintr-un coafor din Iaşi: soţul criminal şi-a premeditat fapta

Filmul asasinatului dintr-un coafor din Iaşi: soţul criminal şi-a premeditat fapta

Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi l-a trimis în judecată pe ieşeanul Vasile Olaru, de 41 de ani, acuzat că, la finele anului trecut, şi-a ucis soţia într-un coafor din cartierul Tudor Vladimirescu.

Ştiri pe aceeaşi temă

Vasile Olaru a fost pus sub acuzare de procurorii ieşeni pentru infracţiunile de omor şi port ilegal de cuţit. Ieşeanul se află în prezent în arest iar din anchetă rezultă că acesta şi-a premediotat fapta. 
 
“În seara de 28.12.2013 după ce s-a înarmat cu un cuţit pe care l-a luat de la locuinţa sa cu scopul de a suprima viaţa soţiei Olaru Mina, inculpatul s-a deplasat la locul de muncă al acesteia (un salon de coafură din Complexul Studenţesc Tudor Vladimirescu). Inculpatul a lovit-o de mai multe ori cu cuţitul, cauzându-i multiple leziuni care au condus la deces”, au concluzionat anchetatorii. 
 
După ce şi-a ucis soţia, Vasile Olaru s-a înjunghiat de mai multe ori în abdomen. El a fost salvat de medici şi, după ce a stat o perioadă îndelungată în spital, a fost încarcerat. 
 
Soţia sa, Mina Olaru (foto sus), era internată de pe 26 decembrie la Centrul pentru protecţia victimelor violenţei domestice din cadrul DGASPC Iaşi. În acea zi, ea a fost escortată de un poliţist în custodia statului după ce soţul ei a lovit-o violent şi i-a spart nasul. Alături de femeie au mai fost internate în centru şi cele două fetiţe minore ale acesteia. Carmina Pascal, procuror-şef al Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi, instituţie care instrumentează cazul, a precizat că mobilul crimei ar fi gelozia agresorul fiind supărat că soţia sa a plecat de acasă. 
 
Căsnicie de două decenii
 
Vasile şi Nina Olaru erau căsătoriţi de 20 de ani şi mai aveau împreună o fetiţă de doi ani şi şapte luni şi un băiat de 18 ani. Apropiaţii celor doi susţin că bărbatul obişnuia să-şi lovească soţia, mai ales după ce consuma băuturi alcoolice. De altfel, potrivit unor surse medicale, în luna noiembrie Vasile Olaru a fost internat la Spitalul de Psihiatrie “Socola” din Iaşi în urma unui exces bahic. “A fost diagnosticat atunci cu intoxicaţie acută cu alcool cu agitaţie psihomotorie şi heteroagresivitate”, au precizat sursele citate.
 
 
Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: