Cumnatul lui Nini Săpunaru, Dorinel Modreanu, urmărit penal pentru fals intelectual

Cumnatul lui Nini Săpunaru, Dorinel Modreanu, urmărit penal pentru fals intelectual

Dorinel Modreanu

Dorinel Modreanu, cumnatul lui Nini Săpunaru, şi Euro Proiect SRL Focşani, firmă la care deputatul PNL a deţinut 49,5% din acţiuni, sunt urmăriţi penal de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) Iaşi, într-un dosar privind folosirea de documente false pentru obţinerea unor fonduri europene.

Ştiri pe aceeaşi temă

"Serviciul Teritorial Iaşi a început urmărirea penală faţă de S.C. Euro Proiect SRL Focşani şi a numitului Modreanu Dorinel, administratorul acesteia, în sarcina cărora s-au reţinut infracţiunile de fals intelectual, complicitate la tentativă de folosire sau prezentare de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor şi complicitate la tentativă de înşelăciune", se arată într-un răspuns al DNA la o solicitare făcută de agenţia Mediafax.

În acelaşi dosar, procurorii anticorupţie cercetează alte nouă persoane fizice şi o persoană juridică. Reprezentanţii DNA au precizat Nini Săpunaru nu are nicio calitate în această cauză.

În perioada în care numele lui Nini Săpunaru era vehiculat în contextul numirii unui titular la Ministerul Transporturilor, presa a relatat că firma la care acesta deţinea 49,5% din acţiuni, Euro Proiect SRL, este cercetată de DNA Iaşi.

Săpunaru: „Nu am nicio legătură cu SC Europroiect SRL“

Deputatul PNL Nini Săpunaru declara, în 24 august, că nu mai are "nicio legătură" cu firma Euro Proiect SRL şi că, din 1997, când a fost numit şef al Vămilor, nu a mai fost implicat în activitatea de management a acesteia.

"Nu mai am nicio legatură cu SC Europroiect SRL. Acţiunile pe care le deţineam la această societate comercială au fost cesionate în favoarea asociatului meu. Tot pentru corecta informare vă spun că, din anul 1997, de când am fost numit secretar de stat, şef al Direcţiei Generale a Vămilor, nu am mai fost implicat în activitatea de management a respectivei firme. Am renunţat şi la calitatea de acţionar la această firmă, pentru a nu lăsa loc de interpretări sau pentru a nu se creea un conflict de interese, având în vedere posibila mea desemnare în funcţia de Ministru al Transporturilor", arăta Nini Săpunaru, într-un comunicat remis agenţiei Mediafax. Săpunaru a mai spus atunci că Euro Proiect SRL "nu a avut niciodată contracte încredinţate direct de CNADR sau de către Ministerul Transporturilor", mai arată Mediafax.

Deputatul PNL a precizat că cercetarea pe care o face DNA asupra acestei firme "vizează direct administratorul firmei, fiind vorba de o presupusă infracţiune săvarşită anul trecut". Firma la care Nini Săpunaru a deţinut 49,5% din acţiuni, SC Euro Proiect SRL, cu activităţi de inginerie şi consultanţă tehnică, a avut contracte de prestări servicii în valoare de 681.453 de lei, obţinute prin achiziţie directă, cu Consiliul Judeţean Galaţi, cu primăriile din Focşani şi Mărăşeşti, dar şi cu primăriile a 16 comune din judeţul Vrancea.

În 25 august, PNL i-a propus premierului Victor Ponta pe deputatul Nini Săpunaru şi europarlamentarul Ramona Mănescu pentru Ministerul Transporturilor. Premierul Victor Ponta i-a transmis preşedintelui Traian Băsescu propunerea de numire a Ramonei Mănescu în funcţia de ministru al Transporturilor, aceasta depunând jurământul în 26 august.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările