VIDEO Paştele credincioşilor catolici din Hunedoara. Sute de oameni au venit la procesiunea din Noaptea Învierii

Sărbătoarea Învierii la Biserica Romano-Catolică din Hunedoara

În Hunedoara, cu câteva zeci de minute înainte de miezul nopţii, străzile care înconjoară Biserica Romano Catolică Franciscană au fost inundate de luminile purtate de credincioşii participanţi la procesiunea din Noaptea Învierii.

Ştiri pe aceeaşi temă

GALERIE FOTO

Câteva sute de oameni au venit la slujba de Înviere, la Biserica Romano-Catolică Franciscană din Hunedoara. Înainte de miezul nopţii, străzile care înconjoară aşezarea din Centrul vechi au fost inundate de luminile purtate de participanţii la procesiune.

Oamenii au cântat „Hristos a Înviat” şi cântecele bisericeşti prin care au vestit bucuria Învierii Domnului.

S-au întors în biserică pentru a asista la ultima parte a slujbei ţinută în limbile română şi maghiară, înainte de a se îndrepta spre casele lor. Mulţi dintre ei au adus la biserică, în coşuri, bucatele tradiţionale de Paşte, pentru a fi binecuvântate.

 

„Cu ajutorul lui Dumnezeu, am ajuns şi în acest an să ne bucurăm de această sărbătoare măreaţă, Paştele, Învierea Mântuitorului, iar prin lumina pe care aţi aprins-o, bunul Dumnezeu să vă copleşească cu binecuvântările sale şi să rămână pururea cu dumneavoastră”, le-a transmis preotul celor care au asistat la slujbă.

De şapte secole datează istoria comunităţii catolice în Hunedoara, însă în ultimele decenii numărul romano-catolicilor din municipiu s-a redus treptat, ajungând la circa 2.000 de oameni. Mai restrânsă este este comunitatea de credincioşi reformaţi, aflată, de asemenea, în sărbătoare.

În Hunedoara, cea mai veche biserică romano-catolică este atestată din vremea lui Ioan de Hunedoara. Tot de atunci datează şi capela Castelului Corvinilor, sub al cărui altar ar fi fost cripta familiei Huniazilor. Actuala biserică romano-catolică din municipiu, unde au loc slujbe, a fost ridicată la începutul secolului XX.


Vă recomandăm să citiţi şi:

VIDEO Bisericile unicat din aceeaşi curte, în pericol. Soarta tristă a Rotondei, locul sfânt al templierilor întorşi din Cruciade

VIDEO Bisericile „fantomă”, atracţiile bizare ale Lacului Cinciş. Ultimele rămăşiţe ale satelor aflate sub apă ascund poveşti înfiorătoare

Ioan de Hunedoara, „atletul lui Hristos”. Zece lucruri mai puţin ştiute despre voievod. „Lumea nu a mai cunoscut vreodată un asemenea om”

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: