Vagoanele de cărbune, atacate de hoţii din Valea Jiului ca în Vestul Sălbatic: doi tineri au furat o tonă de minereu

Vagoanele de cărbune, atacate de hoţii din Valea Jiului ca în Vestul Sălbatic: doi tineri au furat o tonă de minereu

FOTO: ARHIVĂ.

Vagoanele cu cărbune care tranzitează staţiile CFR din Valea Jiului au devenit ţinte pentru hoţi. Doi tineri au furat aproape o tonă de cărbune.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un bărbat de 23 de ani, din Vulcan, a fost prins în flagrant, în timp ce intenţiona să fure 500 de kilograme de minereu de cărbune dintr-un vagon de marfă garat în Staţia C.F.R. Vulcan.

Poliţiştii de la Transporturi Feroviare i-au întocmit un dosar penal. Şi un alt tânăr, de 19 de ani, din Vulcan, a fost prins în timp ce fura 500 de kilograme de minereu de cărbune dintr-un vagon de marfă aflat în aceeaşi staţie.

Cărbunele furat cu lopata este încărcat în saci şi vândut apoi localnicilor, iar numărul celor care comit astfel de infracţiuni în staţiile CFR din Valea Jiului, tranzitate de trenurile de marfă, este ridicat.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Lupeni 1929. Masacrul care a înecat în sânge cea mai faimoasă grevă a minerilor de la începutul secolului XX

Au trecut 88 de ani de la cea mai cumplită grevă a minerilor din Valea Jiului, o manifestare care a făcut înconjurul lumii prin represaliile cu care a fost întâmpinată şi care au dus la moartea a peste 20 de oameni.

Povestea neştiută a marelui dezastru din Mina Lupeni: cum au murit 33 de mineri români, cehi, germani şi ruşi în 1944

Detalii mai puţin cunoscute despre unul dintre marile dezastre petrecute în minele din Valea Jiului au fost păstrate în Arhivele Judeţului Hunedoara. Note informative secrete din mai 1944 dezvăluie amănunte despre tragedia petrecută la Mina Lupeni, soldată cu 33 de morţi.

Scrisorile impresionante trimise de prizonierii ruşi din Lagărul 9 - Vulcan: „Aici e foarte bine. De Crăciun ne-au dat vin şi felul I şi II, carne de porc”

Două scrisori rare confiscate de autorităţile române de la prizonierii sovietici din Valea Jiului arată cum se bucurau aceştia de traiul în cel mai mare lagăr care a funcţionat în judeţul Hunedoara, Lagărul 9 de la Vulcan, unde în anii celui De-al Doilea Război Mondial au fost peste 3.000 de sovietici.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările