Tiberiu Balint a demisionat din funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara. De cinci luni era suspendat

Tiberiu Balint a demisionat din funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara. De cinci luni era suspendat

Tiberiu Balint şi/a anunţat din nou demisia. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.

Tiberiu Balint, vicepreşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Hunedoara, a demisionat din funcţie. Decizia luată de Balint a fost una ”politică”, susţine acesta.

Ştiri pe aceeaşi temă

Vicepreşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Hunedoara, Tiberiu Balint, a demisionat astăzi. Acesta susţine că demisia sa este una politică.

”Am luat hotărârea de a demisiona, ca să se poată alege o conducere legitimă şi să nu mai existe interimate. Nu am mai vrut să fiu vicepreşedinte. Este într-adevăr o decizie politică, însă nu am făcut-o la presiunea nimănui”, a precizat Balint, potrivit mesagerulhunedorean.ro.

A fost pentru a doua oară când Tiberiu Balint şi-a înaintat demisia. În decembrie 2014, Tiberiu Balint a demisionat din funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara şi din cea de consilier judeţean, ca urmare a dosarului Direcţiei Naţionale Anticorupţie

În decembrie 2014, Tiberiu Balint a fost pus sub învinuire pentru săvârşirea infracţiunilor concurente de: luare de mită, în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată (4 acte materiale) şi spălare de bani, în forma instigării.

Potrivit anchetatorilor, Balint ar fi a primit ilegal, prin intermediul unei firme de consultanţă, pe care o controla în fapt, suma de 510.000 de lei.

Inculpatul a urmărit astfel disimularea adevăratei naturi a circulaţiei sumelor de bani provenite din infracţiunile de corupţie, prin crearea aparenţei de legalitate a transferurilor financiare ca urmare a executării unui contract de consultanţă”, se arăta în referatul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, emis în luna decembrie a anului trecut.


Vă recomandăm şi:

Mircea Moloţ şi Tiberiu Balint au venit în faţa instanţei. Fostul şef al CJ Hunedoara şi vicepreşedintele suspendat au cerut eliminarea sechestrului pus de DNA

Tribunalul Hunedoara a judecat astăzi solicitările depuse de Mircea Moloţ şi Tiberiu Balint, dar şi a altor învinuiţi în dosarul afacerilor ilegale din Consiliul Judeţean Hunedoara, de ridicare a sechestrului asigurator impus de procurori asupra unor bunuri aflate în proprietatea lor.

Şeful CJ Hunedoara va ajunge din nou în instanţă. Mircea Moloţ cere modificarea regimului de arest la domiciliu

Mircea Moloţ, şeful Consiliului Judeţean Hunedoara, aflat în arest la domiciliu din 9 decembrie, în dosarul în care este anchetat pentru infracţiuni de corupţie, a depus o cerere la Tribunalul Alba, de modificare obligaţiilor impuse în cadrul măsurii arestului la domiciliu.

Mircea Moloţ a fost trimis în arest la domiciliu. Tiberiu Balint şi ceilalţi trei inculpaţi au primit decizii similare

Curtea de Apel Alba Iulia a dispus trimiterea în arest la domiciliu a celor cinci inculpaţi în dosarul de corupţie, în care este anchetat şeful Consiliului Judeţean Hunedoara, Mircea Moloţ, şi vicepreşedintele CJ Hunedoara, Tiberiu Balint.

UPDATE VIDEO Mircea Moloţ va rămâne în libertate. Tribunalul Alba a respins propunerile de arestare preventivă. Ce a declarat preşedintele CJ Hunedoara

Tribunalul Alba a respins propunerile de arestare preventivă formulate pe numele lui Mircea Moloţ, preşedintele CJ Hunedoara, Tiberiu Balint, vicepreşedinte al CJ, şi a altor trei oameni de afaceri din Hunedoara, Emanoil Pup, Robertto Venter şi Vasile Axinte, anchetaţi într-un dosar de corupţie ce vizează afacerile ilegale făcute în numele CJ Hunedoara.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările