Râurile din Retezat, populate cu păstrăvi. Peste 11.000 de puieţi de peşte au fost eliberaţi în apele de munte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Păstrăvi eliberaţi în apele de munte.
Păstrăvi eliberaţi în apele de munte.

Râurile din Masivul Retezat sunt populate cu păstrăvi. Peste 11.000 de puieţi de peşte au fost „eliberaţi” în apele de munte.

Peste 10.000 de puieţi de păstrăv de 6 luni şi alţi 1.200 de puieţi de păstrăv de 12 luni au fost eliberaţi în râurile de munte Lăpuşnicul Mare, Lăpuşnicul Mic, Şes, Mare şi lacul Gura Apei, în fondurile piscicole administrate de Ocolul Silvic Retezat din cadrul Direcţiei Silvice Hunedoara.ţ

„Puieţii de păstrăv au fost transportaţi cu hidrobionul, pentru a nu prelungi perioada de stres la care este supus peştele în timpul transportului până la fondurile piscicole. Puieţii au fost tot timpul în submersie, temperatura apei fiind egalizată înainte eliberării în râurile de munte”, a informat Regia Naţionala a Pădurilor - Romsilva.

Puieţii de păstrăv indigen provin din păstrăvăria Roşcani, administrată de Ocolul Silvic Dobra din cadrul Romsilva - Directia Silvică Hunedoara. Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva a informat că repopulează anual râurile de munte cu peste 500.000 de puieţi de păstrăv indigen provenit din păstrăvăriile proprii.

„Romsilva administrează resursele acvatice vii dintr-o impresionantă reţea hidrografică, formată din 6.400 kilometri de ape curgătoare de munte şi 4.700 hectare de lacuri de munte”, a informat Romsilva.

puieti

Mai puteţi citi şi:

VIDEO Cabana Cheile Buţii de la poalele Retezatului Mic a fost mistuită de flăcări. Era cea mai veche din zonă

VIDEO Barajul Gura Apelor, invadat de turişti pe un drum de coşmar. Cum arată „perla de azur” din Retezat

FOTO Cele 7 minuni din Munţii Retezat. Poveştile lacurilor magice unde se scaldă legende cu prinţi şi uriaşi

Godeanu, „muntele sfânt al dacilor”, va fi reîmpădurit. Catastrofe i-au afectat în anii trecuţi 70 de hectare de pădure

Marea retrocedare a Retezatului: şapte ani de procese cu urmaşii baronilor Kendeffy, pentru 15.000 de hectare de pădure şi păşune

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite