O avocată din Baroul Hunedoara e acuzată de şantaj asupra unui magistrat

O avocată din Baroul Hunedoara e acuzată de şantaj asupra unui magistrat

Dosarul a fost instrumentat de DNA. FOTO: ADEVĂRUL.

Daniela Sava şi soţul său Ioan Sava, ambii avocaţi, au fost trimişi în judecată într-un dosar finalizat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în care sunt acuzaţi de şantaj, asupra unui magistrat de la Tribunalul Bihor.

Avocata Ana Daniela Sava, din Baroul Hunedoara, şi soţul ei Ioan Sava, din Baroul Bihor, sunt acuzaţi de şantaj, într-un dosar în care au fost trimişi în judecată de procurorii DNA. Potrivit anchetatorilor, cei doi avocaţi au exercitat acte de constrângere asupra unei judecătoare de la Tribunalul Bihor, încercând să o intimideze. Infracţiunile de care cei doi soţi sunt acuzaţi s-au petrecut în perioada octombrie – noiembrie 2013.

„Scopul acestor acţiuni a fost acela de a o determina să-şi schimbe comportamentul profesional şi să o intimideze în exercitarea, pe viitor, a atribuţiilor de serviciu, referitoare la emiterea autorizaţiilor de interceptare a comunicaţiilor telefonice şi a înregistrărilor în mediul ambiental, intenţionând în acest fel să obţină, în mod injust, un folos pentru persoanele implicate în acte de corupţie ori care au comis alte infracţiuni grave, marea majoritate fiind prieteni de-ai inculpaţilor”, a informat DNA.  

Magistrat denigrat în presa locală
Potrivit rechizitoriului, totul a început după ce în 2012 cei doi soţi au fost trimişi în judecată pentru infracţiuni de corupţie, spălare de bani şi fals. Ulterior avocaţii Ioan Sava şi Daniela Sava au fost acuzaţi de trafic de influenţă în încercarea de a obţine hotărâri favorabile pentru clienţii lor. Intraţi în atenţia procurorilor anti-corupţie, cei doi au devenit duşmanii acestei instituţii. Folosindu-se de site-ul unei publicaţii locale din Bihor, cei doi avocaţi au fost la sfârşiul anului trecut artizanii unei campanii denigratoare împotriva magistratului de la Tribunalul Bihor şi a colegilor săi, se mai arată în rechizitoriu.

„După postarea articolelor, inculpaţii Sava Ioan şi Sava Ana – Daniela ar fi conceput, într-un mod laborios, şi postat un comentariu ameninţător la adresa magistratului şi a copiilor săi minori, având următorul conţinut : „Bravo(...)! Ţine-o tot aşa că ai şi tu copii şi nu ştii ce te aşteaptă. La ce faci o să-ţi meargă foarte bine la câte vieţi ai distrus. Sfânta sărbătoare de azi să nu te uite!”, transmiţând astfel, în mod public, direct şi explicit, că ar fi dispuşi să provoace un rău magistratului şi copiilor minori ai acesteia, pentru motive care au legătură cu activitatea profesională a persoanei vătămate”, a informat DNA. 

Mai mult, notează procurorii,  Ioan Sava, ar fi încercat, prin intermediul presei, să discrediteze procurorul de caz, în încercarea de a-l înlătura de la soluţionarea dosarului.


Vă recomandăm şi:

Poliţişti judecaţi pentru violenţă: Ionuţ Puian a rămas fără un rinichi, după bătaia primită în sediul Poliţiei Deva        Doi poliţişti au fost trimişi în judecată pentru purtare abuzivă, fiind acuzaţi că în luna noiembrie a anului 2009 au agresat un tânăr, chiar în sediul Poliţiei municipiului Deva. În urma loviturilor primite, Ionuţ Puian a ajuns în stare gravă la spital, iar medicii i-au extirpat rinichiul drept, rupt în urma loviturilor.

Fostul bodyguard al lui Alin Simota s-a dezlănţuit asupra jurnaliştilor: „când voi fi liber, o să vă facă poze SMURD-ul”     Cristian Litera, unul dintre cei mai temuţi interlopi, acuzat de infracţiuni grave de violenţă, a fost înfăţişat astăzi Tribunalului Hunedoara, în dosarul de crimă organizată în care este judecat alături de fostul său patron Alin Simota. La scurt timp după ce a coborât din duba penitenciarului, Cristian Litera a ameninţat că se va răzbuna pe reporterii prezenţi la faţa locului.

„Baronul Văii Jiului” Alin Simota a fost audiat într-un dosar de evaziune fiscală     Alin Simota a fost adus astăzi în faţa instanţei Judecătoriei Petroşani, pentru a fi audiat într-un  dosar penal în care este acuzat de evaziune fiscală, prin care ar fi creat un prejudiciu de circa 450.000 de lei. 

Povestea Mirelei Litera, „femeia fatală” dintre Simota şi Litera, devenită martor împotriva „Comisarului Cattani”      Dosarele în care sunt cercetaţi baronul Văii Jiului Alin Simota, liderul interlopilor Cristian Litera şi fostul şef al BCCO Alba Traian Berbeceanu au un numitor comun: Mirela Simina Litera. Tânăra a fost soţia milionarului Alin Simota, apoi a devenit soţia fostului său om de încredere Cristian Litera, iar recent a depus mărturie în dosarul în care a fost arestat Traian Berbeceanu.

Afaceristul Silvan Toma acuzat în dosarul Simota – Litera: a plătit 12.000 de euro interlopilor pentru o agresiune     Silvan Toma este învinuit de infracţiuni grave în dosarul Simota - Litera. Astăzi, Curtea de Apel Alba Iulia a menţinut măsura arestării preventive dispusă în cazul a şase dintre cei 14 inculpaţi din dosarul de crimă organizată în care sunt judecaţi afaceristul Alin Simota şi interlopul Cristian Litera.

„Băieţii răi“ l-au înfundat pe Traian Berbeceanu. Greşelile „Comisarului Cattani“ în faţa judecătorilor      Peste 20 de martori au depus declaraţii în dosarul fostului şef de la „Crimă Organizată“ Alba Iulia, Traian Berbeceanu, arestat pentru favorizarea infractorilor. Cei care l-au „turnat“ procurorilor sunt nimeni alţii decât capi ai lumii interlope sau afacerişti certaţi cu legea, unii ajungând după gratii pe mâna „Comisarului Cattani“.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările