Şeful CJ Hunedoara va ajunge din nou în instanţă. Mircea Moloţ cere modificarea regimului de arest la domiciliu

Şeful CJ Hunedoara va ajunge din nou în instanţă. Mircea Moloţ cere modificarea regimului de arest la domiciliu

Mircea Moloţ a cerut înlăturarea unor obligaţii din măsura arestului la domiciliu. FOTO: Daniel Guţă.

Mircea Moloţ, şeful Consiliului Judeţean Hunedoara, aflat în arest la domiciliu din 9 decembrie, în dosarul în care este anchetat pentru infracţiuni de corupţie, a depus o cerere la Tribunalul Alba, de modificare obligaţiilor impuse în cadrul măsurii arestului la domiciliu.

Mircea Moloţ a depus o solicitare la Tribunalul Alba, de modificare obligaţiilor impuse în cadrul măsurii arestului la domiciliu. Cererea va fi judecată joi, de magistraţii Tribunalului Alba.

Şeful Consiliului Judeţean Hunedoara, suspendat din funcţie în prezent, se află în arest la domiciliu din 9 decembrie, în urma unei decizii luate de Curtea de Apel Alba Iulia, la solicitarea procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Magistraţii i-au impus următoarele obligaţii: să nu părăsească imobilul de domiciliu fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura, să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat, să nu comunice cu alţi participanţi la comiterea infracţiunilor pentru care a fost anchetat, cu martorii, experţii şi cu membrii familiilor acestora.

Mircea Moloţ este acuzat de infracţiuni de corupţie, într-un dosar în care procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, anchetează împrejurările în care au fost atribuite mai multe contracte de lucrări publice şi servicii, unor societăţi apropiate familiei Moloţ.


Marţi, 9 decembrie, Curtea de Apel Alba Iulia a dispus trimiterea în arest la domiciliu a celor cinci inculpaţi în dosarul de corupţie, în care este anchetat şeful Consiliului Judeţean Hunedoara, Mircea Moloţ, vicepreşedintele CJ Hunedoara, Tiberiu Balint, şi viceprimarul comunei Vorţa, Milică Pup.

Şeful Consiliului Judeţean Hunedoara, Mircea Moloţ, totodată cel mai influent personaj politic din judeţ, a fost ridicat miercuri, 4 decembrie, de procurorii anti-corupţie, chiar în timpul unei şedinţe în instituţie. Alături de el a fost adus la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi vicepreşedintele CJ Hunedoara, Tiberiu Balint.

Cei doi au fost audiaţi într-un dosar de corupţie, în care sunt acuzaţi de o serie de infracţiuni grave, comise în perioada 2011 – 2014. Măsura luată de DNA a urmat unei anchete demarate în 2013 şi a percheziţiilor efectuate în 7 noiembrie, când procurorii au descins la sediul Consiliului Judeţean Hunedoara, la domiciliile lui Mircea Moloţ şi al vicepreşedintelui CJ Hunedoara, Tiberiu Balint, şi la mai multe societăţi, printre care SC Apa Prod SA, la care acţionar majoritar este CJ Hunedoara.

În dosarul penal, în care este vizat Mircea Moloţ, este anchetată atribuirea ilegală a unor contracte de lucrări publice, finanţate din fonduri europene şi de statul român, în care beneficiar a fost CJ Hunedoara. Ulterior, procurorii au extins cercetările, iar noile infracţiuni pentru care a fost anchetat preşedintele CJ Hunedoara se referă la folosirea influenţei politice, a acestuia pentru a-şi sprijini ilegal firmele apropiaţilor săi, inclusiv a ginerelui său Roberto Venter.

Ancheta DNA vizează infracţiuni de trafic de influenţă, cumpărare de influenţă, dare de mită, luare de mită, abuz în serviciu, spălare de bani şi fals în înscrisuri, pentru care este cercetat Mircea Moloţ, şi luare de mită, spălare de bani şi fals în înscrisuri, puse în sarcina lui Tiberiu Balint.


Vă recomandăm şi:

Mircea Moloţ a fost trimis în arest la domiciliu. Tiberiu Balint şi ceilalţi trei inculpaţi au primit decizii similare

Curtea de Apel Alba Iulia a dispus trimiterea în arest la domiciliu a celor cinci inculpaţi în dosarul de corupţie, în care este anchetat şeful Consiliului Judeţean Hunedoara, Mircea Moloţ, şi vicepreşedintele CJ Hunedoara, Tiberiu Balint.

UPDATE VIDEO Mircea Moloţ va rămâne în libertate. Tribunalul Alba a respins propunerile de arestare preventivă. Ce a declarat preşedintele CJ Hunedoara

Tribunalul Alba a respins propunerile de arestare preventivă formulate pe numele lui Mircea Moloţ, preşedintele CJ Hunedoara, Tiberiu Balint, vicepreşedinte al CJ, şi a altor trei oameni de afaceri din Hunedoara, Emanoil Pup, Robertto Venter şi Vasile Axinte, anchetaţi într-un dosar de corupţie ce vizează afacerile ilegale făcute în numele CJ Hunedoara.

VIDEO Mircea Moloţ despre percheziţiile DNA la Consiliul Judeţean Hunedoara şi în locuinţa sa: „Mă aştept la orice”

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au efectuat în această dimineaţă 18 percheziţii în judeţ. Au fost vizate sediul Consiliului Judeţean Hunedoara, domiciliul preşedintelui instituţiei, Mircea Moloţ, şi mai multe societăţi, printre care SC Apa Prod SA, la care acţionar majoritar este CJ Hunedoara. Dosarul îl vizează pe Mircea Moloţ, faţă de care însă DNA nu a luat nicio măsură în cauză.

Percheziţii DNA la Consiliul Judeţean Hunedoara şi la locuinţa lui Mircea Moloţ, într-o anchetă de corupţie

Birourile Consiliului Judeţean Hunedoara şi imobilul preşedintelui CJ Hunedoara, Mircea Moloţ, au fost percheziţionate de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Alba, care efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni de comitere a unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările