Michael Klein va avea o nouă statuie. Cât va costa monumentul dedicat fostului fotbalist

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria a scos la licitaţie publică construcţia statuii fostului fotbalist Michael Klein, după ce în urmă cu jumătate de an a organizat un concurs de creaţii pentr realizarea acesteia.

Primăria Hunedoara a scos la lictaţie publică execuţia lucrărilor la noua statuie a fotbalistului Michael Klein, care va fi amplasată în zona complexului sportiv din municipiu, care poartă numele fostului fotbalist. Valoarea estimată a investiţiei este de 127.500 lei. În iulie 2017, primăria a organizat un concurs de soluţii, cu premii, pentru realizarea unei statui a fostului fotbalist hunedorean, monument care va fi ridicat la scara 1:1 şi va fi dezvelit în 2018.

În prezent, în faţa stadionului se află un monument - bust al hunedoreanului.

Michael Klein s-a născut la 10 octombrie 1959, în Amnaş (judeţul Sibiu). A fost un fotbalist român de etnie germană care a jucat la echipele de club Corvinul Hunedoara, Dinamo Bucureşti şi KFC Uerdingen 05. Michael Klein a jucat peste 300 de meciuri pentru FC Corvinul Hunedoara, în anii 1970 şi 1980, şi a fost un jucător reprezentativ pentru echipa naţională. Este considerat un simbol al municipiului, chiar dacă s-a stins din viaţă la vârsta de 33 de ani, departe de Hunedoara, în Germania. Fotbalistul a decedat în 2 februarie 1993, în timpul unui antrenament al echipei la care juca la acea vreme, Bayer Uerdingen.

michael klein

Vă recomandăm să citiţi şi:

Declinul sportului hunedorean: cele două stadioane de fotbal au ajuns în paragină, iar copiii nu mai au unde se antrena

Cele mai mari baze sportive din Hunedoara, Michael Klein - fosta Corvinul şi Constructorul au rămas în paragină, în lipsa investiţiilor în modernizarea lor. Circa 200 de copii se antrenează în prezent la fotbal, în Hunedoara, dar majoritatea sunt nevoiţi să se pregătească pe terenuri aproape impracticabile.

Imagini rare cu Luceştii: acum 30 de ani, tatăl şi fiul erau împreună pe banca de rezerve a echipei Corvinul Hunedoara

În 1983, Mircea Lucescu îşi petrecea ultimele săptămâni la conducerea echipei FC Corvinul Hunedoara, înainte de a prelua echipa naţională a României. Fiul său, Răzvan, era doar un puşti de 14 ani, care îi împărtăşea pasiunea pentru fotbal.

VIDEO Mircea Lucescu: primii ani de antrenorat la Corvinul Hunedoara şi un interviu de poveste, din 1981

În anul 1981, Mircea Lucescu locuia în Hunedoara şi antrena echipa Corvinul din localitate, prima din viaţa sa, club cu care a reuşit nu doar promovarea în prima ligă de fotbal, dar şi cele mai mari performanţe care au rămas în istoria clubului.

FOTO Ce dezvăluiau cele mai admirate imagini din istoria echipei Corvinul

Un stadion arhiplin, cu tribune care vibrau la fiecare fază din meciurile echipei favorite şi „explodau” la fiecare gol al gazdelor, contaminând cu bucurie împrejurimile arenei. Un public energic, care ocupa stadionul cu câteva ore înaintea meciurilor, unul pentru care fotbaliştii intraţi pe teren deveneau şi luptători din primul până în ultimul minut, iar adversarilor le era aproape imposibil să obţină victoria. Într-un cuvânt: Corvinul.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite