Focarele de pestă porcină africană din zona Călanului au fost stinse. Boala a fost depistată la 25 de animale

Focarele de pestă porcină africană din zona Călanului au fost stinse. Boala a fost depistată la 25 de animale

ARHIVĂ.

Focarele de Pestă Porcină Africană înregistrate în localităţile Călan şi Călanul Mic au fost stinse, la o lună şi jumătate după ce boala a fost depistată la 25 de animale.

Focarele de Pestă Porcină Africană din localităţile Călan şi Călanul Mic au fost stinse, informează reprezentanţii Prefecturii Judeţului Hunedoara. 

În raportul de stingere a focarelor, primit la Instituţia Prefectului Judeţul Hunedoara de la Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor - Hunedoara, se arată că a fost respectat programul de măsuri şi procedurile sanitar-veterinare instituite imediat după declanşarea şi depistarea bolii.

În cele două localităţi au fost declarate focare de Pestă Porcină Africană în 3 august 2020 în urma depistării bolii la 25 de suine din două gospodării, a informat Prefectura Judeţului Hunedoara.

„În această perioadă, în exploataţiile aflate în zona de protecţie şi în zona de supraveghere din jurul celor două focare, s-au efectuat dezinfecţii şi au fost prelevate probe urmate de examinări de laborator iar animalele din gospodării au fost supravegheate şi examinate clinic periodic. Rezultatele analizelor celor peste 200 de probe, prelevate în ultimele 45 de zile au fost negative astfel că, începând cu data de 18 septembrie 2020, autorităţile sanitar-veterinare din judeţul Hunedoara au declarat focarele stinse şi au ridicat restricţiile impuse în aceste situaţii”, se arată într-un comunicat al Prefecturii judeţului Hunedoara.


Mai puteţi citi şi:

Două focare de pestă porcină africană în zona Călanului. Au fost luate măsuri de urgenţă

FOTO Splendoarea lacurilor glaciare din Masivul Retezat: „tărâmul fermecat cu ochi albaştri”

FOTO Imagini istorice cu spectaculoasa cale ferată Hunedoara-Govăjdia, înainte de distrugerea ei totală

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările