COVID-19 a lovit un oraş din judeţul Hunedoara. Rata infectărilor a depăşit 3 cazuri la mia de locuitori

COVID-19 a lovit un oraş din judeţul Hunedoara. Rata infectărilor a depăşit 3 cazuri la mia de locuitori

Simeria.

COVID-19 a lovit încă un oraş din judeţul Hunedoara. Rata infectărilor a depăşit 3 cazuri la mia de locuitor, iar noi restricţii au fost impuse.

Ştiri pe aceeaşi temă

În Simeria rata infectărilor cu noul coronavirus a depăşit 3 cazuri la mia de locuitori. Primarul Iulius Bedea a anunţat ce restricţii noi intră, astfel, în vigoare, pe raza oraşului.

„Având în vedere rata de incidenţă acumulată a cazurilor Covid – 19 în ultimele 14 zile a depăşit pragul de 3/1000 de locuitori în oraşul Simeria şi în localitatea aferentă – Sântandrei, începând de astăzi au fost adoptate următoarele măsuri, potrivit Hotărârii nr 49 din 27 octombrie 2020 a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara:
• Interzicerea activităţii cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor;
• Se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie, în toate spaţiile publice deschise, astfel încât să acopere nasul şi gura pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani;
• Organizarea şi desfăşurarea activităţii cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte este interzisă;
• Activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare este permisă doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unităţi;
• Activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc este interzisă;
• Suspendarea activităţilor didactice care presupun prezenţa faţă în faţă din toate unităţile de învăţământ care îşi desfăşoară activitatea în oraşul Simeria, cursurile desfăşurându-se online (scenariul 3), pe perioada menţinerii incidenţei mai mare de 3/1000 de locuitori”, arată primarul Iulius Bedea.

Peste 80 de localităţi hunedorene au înregistrat până în prezent o incidenţă a cazurilor de Covid 19 mai mare de 3 la mie. Printre ele se află şi municipiul Brad.


Vă recomandăm să citiţi şi:

COVID-19 în judeţul Hunedoara. Unde sunt focare, ce şcoli au fost închise, câţi pacienţi sunt în spitale

COVID-19 în judeţul Hunedoara, situaţia la zi: câţi hunedoreni sunt afectaţi direct de pandemie

Alerta care a „trezit” oamenii din judeţul Hunedoara: „gradul de răspândire a noului coronavirus e ridicat”

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările