Recidivistul care a violat o taximetristă a fost prins. Faptele grave din trecut ale suspectului

Recidivistul care a violat o taximetristă a fost prins. Faptele grave din trecut ale suspectului

Suspectul este Petru Băţălan.

Petru Băţălan (41 de ani), un recidivist recent eliberat din închisoare după mai multe condamnări pentru viol şi tâlhărie, a fost  capturat de poliţişti după ce ar fi comis încă un viol. Victima i-a fost o taximetristă din Hunedoara.

Ştiri pe aceeaşi temă

VIDEO

Petru Băţălan (41 de ani), un recidivist recent eliberat din închisoare după mai multe condamnări pentru viol şi tâlhărie, a fost capturat de poliţişti, în cartierul Micro 6, după ce ar fi comis încă un viol. Victima i-a fost o taximetristă din Hunedoara.

Ştirea iniţială:

Duminică, în jurul orei 01.00, Poliţia Hunedoara a fost sesizată de către o femeie din municipiu cu privire la faptul că, în timp ce desfăşura activităţi de taximetrie, a fost abordată de un client, care a solicitat să îl transporte în cartierul Hasdat. Ajunşi la destinaţie, bărbatul a lovit-o şi a ameninţat-o, cerându-i să îl transporte pe un câmp, în afară localităţii, unde, sub ameninţare, a întreţinut raporturi sexuale cu această.

Suspectul este Petru Băţălan (41 de ani), condamnat şi în trecut pentru viol. „Poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de viol şi lipsire de libertate în mod ilegal, iar în scurt timp, în urmă cercetărilor efectuate, au reuşit identificarea unui bărbat de 41 de ani, din Hunedoara, bănuit de comiterea faptelor. Pe numele bărbatului a fost emis mandat de aducere, iar poliţiştii desfăşoară activităţi în vederea depistării şi a tragerii la răspundere penală a acestuia”, a informat Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Hunedoara.

În activităţi a fost implicat întreg colectivul Poliţiei Municipiului Hunedoara, dar şi poliţişti de la alte subunităţi din judeţ, care cooperează la activităţile vizând prinderea acestuia.

Înainte ca Poliţia să dea un comunicat oficial cu privire la suspect, poza acestuia a fost publicată de apropiaţii victimei pe paginile de socializare, în speranţa că oamenii pot da detalii care să ducă la prinderea acestuia. Un apropiat al femeii a oferit chiar o recompensă de 300 de euro pentru informaţii despre Petru Băţălan.

Petru Băţălan a mai fost condamnat în 2004 petru viol şi tâlhărie, la şapte ani de închisoare, şi a fost eliberat în februarie 2008. Două luni mai târziu a fost din nou arestat pentru viol. A fost eliberat în 2012, însă la scurt timp a comis o nouă infracţiune. 

În 2012, a fost condamnat din nou, după ce a violat o femeie din localitatea Huta Certeze, judeţul Satu Mare. Fusese eliberat cu puţin timp înainte din închisoare, iar în ziua de 6 mai 2012, a văzut-o la poarta locuinţei sale pe victima sa, căreia i-a cerut un pahar cu apă. „După ce a fost servit cu un flacon cu apă, inculpatul a profitat de neatenţia femeii şi a deschis poarta de acces ce era încuiată cu un zăvor pătrunzând fără drept în curtea locuinţei. Văzând că partea vătămată se află în curte, i-a cerut acesteia o felie de pâine spunându-i că îi este foame. În timp ce victima se pregătea să taie o felie de pâine, într-o anexă a locuinţei , inculpatul s-a repezit asupra ei şi după ce i-a aplicat mai multe lovituri cu pumnii şi cu un par din lemn pentru a o imobiliza a întreţinut un raport sexual prin constrângere cu ea. După comiterea faptei, inculpatul a abandonat victima şi s-a deplasat pe jos până la domiciliul patronului său, căruia i-a relatat cele întâmplate. Acesta a apelat la serviciul de urgenţă 112 iar la scurt timp, inculpatul a fost reţinut de un echipaj al poliţiei”, se arată în dosarul, potrivit informaţiilor adevărul.ro.
Inculpatul era recidivist având două condamnări: 7 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie şi 4 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de viol.

A fost eliberat în octombrie 2017, însă a recidivat.

Atacată în spital

La scurt timp, Băţălan a mai încercat să violeze o femeie, chiar în spitalul din Hunedoara. În 22 februarue, victima în vârstă de 43 de ani, angajată la Spitalul municipal Hunedoara, a fost victima recidivistului, eliberat în octombrie din închisoare unde ispăşise o pedeapsă pentru viol şi tâlhărie. „Poliţia Hunedoara a fost sesizată despre faptul că un bărbat a agresat fizic o angajată a unei unităţi medicale din localitate. La unitatea medicală s-a deplasat o patrulă de siguranţă publică care l-a identificat pe prezumtivul agresor, un bărbat în vârstă de 40 de ani, din municipiul Hunedoara. Persoana vătămată le-a declarat poliţiştilor că, în timp ce se afla în vestiarul unităţii, bărbatul a împins-o, moment în care aceasta s-a lovit în zona spatelui. Femeia a primit îngrijiri medicale de specialitate, dar nu a necesitat internare”, informa Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Hunedoara. Agresorul a fost condus la sediul Poliţiei pentru audieri, faţă de acesta fiind dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore, pentru lovire sau alte violenţe. Procurorii au decis, ulterior, cercetarea lui penală, sub măsura controlului judiciar.

Cei care îl recunosc sunt rugaţi să sune la 112.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Cazul cutremurător al copilei ucise la naştere, de propria mamă, şi aruncată în râu. Ce a ascuns tânăra condamnată definitiv

Calvarul fetiţelor „mamei criminale”, crescute în sclavie. Bătute, înfometate şi silite să muncească pentru părinţii alcoolici, au sfârşit arse de vii

Copiii morţi în incendiul provocat de mama - criminală au fost înmormântaţi. Femeia a fost huiduită şi aproape linşată  la căpătâiul celor trei prunci ucişi

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: