Ce propun muzeele din judeţ în „Noaptea Muzeelor”: lecţii de istorie vie despre daci şi medievali, şezători şi concerte

Ce propun muzeele din judeţ în „Noaptea Muzeelor”: lecţii de istorie vie despre daci şi medievali, şezători şi concerte

Noaptea Muzeelor, la Castelul Corvinilor. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.

Oaspeţii muzeelor din judeţ vor fi invitaţi la spectacole de teatru şi divertisment, parade, concerte şi şezători.

Ştiri pe aceeaşi temă

Noaptea Muzeelor este o sărbătoare europeană a muzeelor, iar evenimentul a ajuns la a XIV-a ediţie. Muzeele din Deva, Brad, Hunedoara şi Orăştie îi invită pe localnici şi turişti să le treacă pragul.  

În Deva, evenimentele derulate în cadrul „Nopţii muzeelor”, la Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane, au loc pe parcursul întregii zile de sâmbătă. De la ora 16, începe Parada portului popular, cu suite folclorice, dansuri populare, solişti vocali şi instrumentişti din Ansamblul folcloric  Românaşul.  De la 16:45, vor concerta Corul Arlechino, urmat de Corul Lira, de la 19, va fi un recital de pian la 4 mâini, cu Duo pianistic Alma, apoi recitalurile muzicale camerale susţinute de Cvartetele Maggiore, Cuore şi orchestra de cameră juventa. Corul Orfeu va concerta de la 20:15, urmat de Formaţia Tempo, de muzică uşoară şi jazz şi de formaţia Play it Band. La ora 21:45 va avea loc spectacolul de Teatru coregrafic „Fata din Pom”, susţinut de Trupa de Teatru „Ludum” şi  voluntari. La ora 22, va începe parada de  costume – personaje de poveste cu lampadare,  prezentată de Trupa de Teatru  „Ludum” şi voluntari.

Fierarul dac, la Noaptea Muzeelor
„Noaptea Muzeelor” la Muzeul de Etnografie şi Artă Populară Orăştie va fi deschisă cu o paradă a portului popular, iar de la ora 19:00 este programat evenimentul Istorie Vie, „Meşteşugarul armelor dacice, fierarul artizan Emanuel Bezeriţă”. De la ora 19.40 va fi vernisată expoziţia foto-documentară „Muzeul, Cetatea şi Centrul istoric, valori patrimoniale orăştiene, urmată de vizitarea expoziţiei temporare „Calendar rural, zile de muncă şi zile de sărbătoare”. Turiştii sunt invitaţi apoi la proiecţii de filme documentare.

O expoziţie cu itlul „Ştergarul zărăndean” deschide, de la ora 20, „Noaptea Muzeelor”, la Muzeul de Istorie Locală şi Etnografie Brad. De la ora 21, va începe o şezătoare la care vor participa poeţi populari din zona Bradului.

Vizită nocturnă la Castelul Corvinilor
„Noaptea Muzeelor” oferă ocazia turiştilor de a se vizita încăperile din Castelul Corvinilor după ora 24. Intrarea va fi gratuită, iar programul evenimentului este următorul: 16:00 – 18:00 – Ateliere susţinute de Cercetaşii României;  18:00 – 20:00 – Tabără medievală organizată şi susţinută de Ordinul Cavalerilor de Hunedoara; 20:00 – 21:00 – Concert de muzică ambientală; 21:00 – 22:00 – Festivalul Luminii; 22:00 – 22:15 – Video-mapping (proiecţie luminoasă pe Castelul Corvinilor); 22:15 – 23:15 – Concert live susţinut de Formaţia Arhaic; 23:15 – 23:30 – Video-mapping şi Foc de artificii; 00:00 – 00:15 – Video-mapping; 01:00 – 01:15 – Video-mapping; 02:00 – Închiderea Nopţii Muzeelor.


Vă recomandăm să citiţi şi:

VIDEO Cozi imense la intrarea în Castelul Corvinilor. Cum s-a animat monumentul după invazia turiştilor

VIDEO Misterioasa cetate medievală din Ţara Haţegului. Fortul militar vechi de opt secole ignorat de autorităţi

VIDEO Lacul Cinciş, locul de poveste la care turiştii ajung pe un drum de groază. De ce nu a fost modernizată şoseaua

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: