Un nou spital ultramodern, construit la Galaţi. Licitaţia pentru investiţia de circa 190 milioane de euro, lansată

Un nou spital ultramodern, construit la Galaţi. Licitaţia pentru investiţia de circa 190 milioane de euro, lansată

sursa: CJ Galaţi

Consiliul Judeţean Galaţi a anunţat că până pe 19 iulie aşteaptă ofertele din partea constructorilor pentru realizarea unui nou spital. Unitatea medicală va avea 375 de paturi şi secţii moderne, dotate cu aparatură de ultimă generaţie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Noul spital va avea şase etaje şi aceeaşi înălţime cu actualul corp de clădire al Spitalului Judeţean, o suprafaţă desfăşurată totală de peste 96.000 de mp, nu mai puţin de 20 de săli de operaţie şi 375 de paturi, din care 260 pentru spitalizarea continuă, 54 pentru spitalizarea de zi şi 61 de paturi pentru secţia ATI.
 
„Suntem în plin proces de derulare a procedurilor de achiziţie publică, iar investiţia este estimată la aproape 950 de milioane de lei”, a declarat Costel Fotea, preşedintele CJ Galaţi.
 
În noul spital vor exista: Blocul Operator, secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă, spaţii pentru spitalizare de zi, secţia de Chirurgie Toracică, secţia de Neurochirurgie, secţia de Chirurgie Plastică, spaţii pentru intervenţii de microchirurgie reconstructivă, secţia de Oncologie, Neurologia, Farmacia, serviciul de sterilizare, serviciul de transfuzie sanguină şi multe alte spaţii tehnice.
 
 
sursa: CJ Galaţi
 
„Avem mare nevoie de acest nou spital şi voi merge până la capăt ca acest proiect să fie realizat la Galaţi. Am depus toate documentele şi studiile necesare pentru ca Galaţiul să obţină fonduri prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă”, a adăugat Costel Fotea. 
   
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările