Un cunoscut medic critică ideea autorităţilor de a cumpăra containere frigorifice pentru cadavre: „Soluţia corectă este înhumarea rapidă!”

Un cunoscut medic critică ideea autorităţilor de a cumpăra containere frigorifice pentru cadavre: „Soluţia corectă este înhumarea rapidă!”

Dr Valentin  Boldea FOTO Arhivă Adevărul

Medicul Valentin Boldea a fost director al Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, find specializat în medicină de familie. Boldea obişnuieşte să ia poziţie public, deseori, faţă de deciziile autorităţilor în domeniul medical.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cunoscutul medic gălăţean Valentin Boldea (una dintre vocile cele mai puternice din judeţ în domeniul medical) şi-a exprimat nedumerirea faţă de recomandarea făcută de Comitetul Judeţenean pentru Situaţii de Urgenţă către Primărie, respectiv ca această din urmă instituţie să procure un container frigorific pentru depozitarea eventualilor morţi din cauza COVID-19.

„În cazul scenariului sumbru cu multe îmbolnăviri şi automat multe decese consider că autorităţile locale trebuie să se ocupe şi de soarta cadavrelor. Varianta vehiculată cu achiziţionarea de containere frigorifice pentru depozitarea corpurilor neînsufleţite este una proastă mai ales în contextul epidemiologic că virusul se poate transmite şi pe această cale”, a comentat dr Valentin Boldea.

„Metodologia corectă ar fi de a înhumate cat mai repede in sicrie sigilate, sub supravegherea autorităţilor sau de către autorităţi în cazul persoanelor fără aparţinători. Ar trebui asigurate suficiente locuri de veci, mai ales în contextul penuriei in anumite oraşe mari”, a mai adăugat acesta.

Dr Valentin Boldea a fost director al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP Galaţi) în perioada 2009-2014 şi a exercitat de două ori (când lucra pe alte funcţii, tot în DSP) şi atribuţiile de purtător de cuvânt al instituţiei. Este medic primar şi este specializat în medicină de familie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: