Scrisoarea deschisă a unei tinere PSD-iste din Londra: „Mulţumim, domnule Ponta, pentru că ne amintiţi încă o dată de ce am plecat din ţară!“

Scrisoarea deschisă a unei tinere PSD-iste din Londra: „Mulţumim, domnule Ponta, pentru că ne amintiţi încă o dată de ce am plecat din ţară!“

Alexandra este dezamăgită de modul în care au fost organizate urnele în Londra. Foto: Arhiva personală

Scrisoarea vine de la Alexandra Ţăpeanu, o tânără care în timpul liceului a fost simpatizantă a PSD-ului, iar apoi şi-a făcut carnet de partid, pe care îl are de trei ani. Tânăra spune că, pe lângă coada imensă la care ar fi trebuit să stea, cel mai probabil degeaba, după opt ore de muncă, s-a lovit şi de o indolenţă fără margini din partea personalului din secţia de votare amenajată în Consulatul României de la Londra.

Ştiri pe aceeaşi temă

Alexandra este una dintre miile de români care au încercat duminică să voteze la secţia de votare amenajată la sediul Consulatului Român din Londra. Când a văzut coada imensă şi s-a lovit şi de indolenţa unor funcţionari din sediul secţiei de votare, Alexandra a făcut calea întoarsă, ferm convinsă că ar fi îngheţat degeaba la rând. 

Supărarea vine chiar de la un membru PSD, care deşi nu şi-a mai plătit cotizaţia din 2012, de când a plecat din ţară, era încă un simpatizant al acestui partid, pe care spune că l-a apărat ori de câte ori a fost nevoie. Acum, s-a simţit trădată, deşi venise cu gânduri pozitive.

Acum, este cu gândul la turul al doilea de scrutin, la care este hotărâtă să meargă. Iată mai jos scrisoarea tinerei către candidatul Victor Ponta:

„Nu, domnule Ponta.  Românii din diaspora nu au ieşit la vot pentru că au fost «aduşi» cu autobuzele. Românii din diaspora au ieşit la vot pentru că este dreptul lor şi responsabilitatea lor morală.

Vă spune asta o tânără care vreme de 7 ani a fost sub doctrina PSD. Vă spune asta o tânără care a fost activist încă de la 14 ani, ca mai târziu, la 18 să fie membru cu drepturi depline şi cotizaţii plătite. Vă spune asta cineva «de-al vostru».

Era dreptul meu să votez după ce nu am aşteptat şi nu am primit nimic de la partid pe ochi frumoşi. Era dreptul meu să votez după ce am lucrat cinci luni fără salariu în România, înainte să plec. Era dreptul meu să votez pentru a mai salva ceva din învăţământul românesc, mutilat deja. Era dreptul meu să votez pentru viitorul unei ţări la al cărui buget, involuntar cotizez.

Şi totuşi, nu am putut să îmi exercit dreptul, domnule Ponta. Pentru că după opt ore de muncă, am vrut să fiu un bun cetăţean pentru ţara care m-a aruncat ca pe o măsea stricată. Dar în faţa mea erau deja peste 1.000 de oameni şi din partea consulatului nu a existat nicio colaborare. Intra o persoană la 10 minute, iar declaraţiile pe proprie răspundere erau de negăsit. Zero cooperare şi la asta se adaugă şi o atitudine zeflemitoare a celor care trebuia să asigure buna desfăşurare a lucrurilor.

Alta dată v-aş fi apărat ca o hienă, domnule Ponta. V-aş fi apărat pentru că PSD a însemnat enorm pentru mine. Şi dacă nu am renunţat când toţi îmi spuneau să o fac, credeam că nu voi face asta nicicând. Dar astăzi, domnule Ponta, mi-aţi încălcat un drept fundamental, mie şi altor câteva sute de mii de români... Mulţumim pentru că ne amintiţi încă odată ce ne-a făcut să plecăm din ţară”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările