Minivacanţă mai scurtă cu o zi!

Minivacanţă mai scurtă cu o zi!

Profesorii le strică bucuria copiilor, Foto: Bogdan Nistor

Ştiri pe aceeaşi temă

Minivacanţa pe care o vor avea elevii la sfârşitul lunii noiembrie şi începutul lunii decembrie se scurtează cu o zi. Astfel, personalul din învăţământ îşi va lua zilele libere datorate aplicării Legii 329/2009 privind reducerea cheltuielilor bugetare, în 27 şi 30 noiembrie. Prin urmare, elevii vor sta acasă începând cu 27 noiembrie, până în 2 decembrie.

Modificarea perioadei în care se iau zilele libere, ca urmare a aplicării Legii 329, se datorează faptului că legea a fost publicată în 9 noiembrie, intrând în aplicare după 12 noiembrie. În consecinţă, reducerea trebuia să fie aplicată la numărul de 12 zile lucrătoare, câte au mai rămas din luna noiembrie, rezultând un procent de 9, 81, acesta realizându-se prin două zile libere.

În luna decembrie, zilele libere vor fi cele de 16, 17 , 18 decembrie şi o parte din 31 decembrie. Pentru că, în perioada 14 - 18 decembrie au loc şi înscrierile la examenul de bacalaureat, Inspectoratul Şcolar Judeţean Galaţi a recomandat directorilor să asigure permanenţa serviciilor de secretariat, în aşa fel încât activităţile legate de înscriere să nu fie perturbate.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările