FOTO VIDEO Peste 1.000 de gălăţeni au plecat în marş pe străzile Galaţiului. Se scandează ”Afară cu mafia din ţară” şi ”PSD-ciuma roşie”

FOTO VIDEO Peste 1.000 de gălăţeni au plecat în marş pe străzile Galaţiului. Se scandează ”Afară cu mafia
din ţară” şi ”PSD-ciuma roşie”

Foto: Valentin Trufaşu

Gălăţenii s-au întâlnit pe esplanada din faţa Prefecturii Galaţi începând cu ora 18,00, scandând lozinci contra PSD şi a persoanelor urmărite penal sau condamnate care ocupă funcţii publice. Protestatarii s-au întrecut în creativitate, compunând scurte poezii, prin care şi-au exprimat opiniile despre situaţia în care se găseşte ţara.

UPDATE ORA 22.00 

Momentul de vârf al protestului a fost atins la Palatul Justiţiei, când numărul manifestanţilor a depăşit 1.000 de persoane. Protestatarii au revenit apoi spre Prefectură, dar numărul lor s-a diminuat considerabil. În jurul orei 22.00, protestul s-a încheiat.

UPDATE ORA 20.25

Protestatarii au plecat în marş pe strada Domnească, apoi pe strada Brăilei, spre Palatul Justiţiei.

Ştirea iniţială

Peste 500 de gălăţeni şi-au dat întâlnire vineri, 10 august, la Monumentul Eroilor din faţa Prefecturii Galaţi, la iniţiativa organizaţiei Acţiunea Civică din Galaţi. ”Am ajuns să ne simţim exilaţi în propria noastră ţară. De un an şi jumătate, zi de zi, suntem sub asediul penalilor, impostorilor, incompetenţilor, iresponsabililor şi analfabeţilor, a celor care vor să schimbe legea cu fărădelegea. E intolerabil de mult! Aşa că, dacă pe 10 august nu poţi merge la Bucureşti la protestul diasporei, fii solidar cu ea din Galaţi, la Prefectură, începând de vineri, 10.08.2018 de la ora 18:00, până luni, 13.08.2018, la ora 23:00”, au precizat pe reţelele de socializare organizatorii protestului.

Protestatarii au strigat lozinci antiguvernamentale şi contra PSD, pe pancartele acestora putându-se citi ”Afară cu mafia din ţară” şi ”PSD-ciuma roşie”. Unii gălăţeni mai creativi au compus mici poezioare cu iz de pamflet. ”Noi ieşim în stradă, lumea să ne vadă, că nu mai putem sta, să fure ei ţara! Când corupţia înfloreşte, ţara se prăbuşeşte” şi ”România este frumoasă, dar prea des îngenuncheată, cine nu o respectă, să plece din ea”. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: