Expoziţie de fructe şi seminţe de arbori sau plante ierboase la Complexul  Muzeal de Ştiinţele Naturii. Planta “vedetă” a expoziţiei va fi iarba Sfantului Ioan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Joi, 15 noiembrie 2018, cu începere de la ora 11.30, la Complexul  Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi va avea loc vernisajul celei de a XIII-a ediţie a expoziţiei temporare „Fructe şi seminţe – Roadele Pământului”, în organizarea secţiei Grădina Botanică.

În acest an vor fi prezentate eşantioane de fructe şi seminţe de la un număr de aproximativ 200 de taxoni, conservaţi ex-situ în patrimoniul Grădinii Botanice, reprezentând arbori, arbuşti sau plante ierboase, precum şi soiuri din colecţia de Cucurbitacee. 

Planta “vedetă” a expoziţiei va fi iarba Sfantului Ioan  - Salvia sclarea, a cărei denumire derivă din latinescul clarus, însemnând clar, şi care provenea din faptul că seminţele erau folosite pentru a „curăţa privirea”, decoctul lor fiind utilizat pentru curăţarea ochilor în cazul prezenţei unui corp străin care cauza iritaţii.

Tot în cadrul expoziţiei, publicul va putea participa la o conferinţă ştiinţifică în Sala Auditorium, începând cu ora 12.00,  susţinută de dr. Ion Bobaru de la Farmacia Faltis din Brăila, partener al acestei ediţii de la „Fructe şi seminţe – Roadele Pământului. Ion Bobaru, doctor în ştiinţe farmaceutice,  este cunoscut pentru reţetele proprii obţinute din fructe şi seminţe din plante autohtone şi exotice.

Expoziţia „Fructe şi seminţe – Roadele Pământului” de la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi va fi deschisă pentru vizitare în perioada 15 noiembrie – 2 decembrie 2018 (09.00 – 17.00).  

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite